Politie Regio Turnhout en Brandweer HVZ Taxandria
Volledig scherm
Politie Regio Turnhout en Brandweer HVZ Taxandria © Ton Wiggenraad

Politie betrapt steeds meer bestuurders onder invloed van drugs: "Een verontrustende trend”

TurnhoutDe politie Regio Turnhout heeft verontrustende cijfers bekend gemaakt. Het aantal bestuurders die betrapt worden onder invloed van alcohol of drugs is sinds enkele jaren sterk aan het stijgen. Zo bleek vorig jaar 4,27% van de gecontroleerde bestuurders onder invloed te zijn van drugs. Twee jaar eerder was dat nog maar 0,44%.

 1. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  3

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 1. MIJN STAD. Wim Vervoort over zijn Turnhout: “Aan de vijver van het Stadspark kan ik helemaal tot rust komen”
  PREMIUM

  MIJN STAD. Wim Vervoort over zijn Turnhout: “Aan de vijver van het Stadspark kan ik helemaal tot rust komen”

  Cultuurliefhebber in hart en nieren en van je passie je beroep kunnen maken. Die woorden passen wel bij Wim Vervoort uit Turnhout. Al 5 jaar is hij directeur van het Cultuurcentrum Baarle na onder andere een carrière als leraar (Delta-school in Oud-Turnhout). Hij groeide op in Tielen, leerde zijn partner kennen in Vlimmeren en woont nu in Turnhout waar hij onder meer zijn hart verloor aan De Warande. “In het café daar hebben mijn beste vrienden me al gevraagd om peter te worden van hun zoon.”
  Turnhout