Politie Regio Turnhout en Brandweer HVZ Taxandria
Volledig scherm
Politie Regio Turnhout en Brandweer HVZ Taxandria © Ton Wiggenraad

Politie betrapt op klaarlichte dag vijf bestuurders onder invloed

Turnhout/Kasterlee/LilleBij politiecontroles in Turnhout, Kasterlee en Lille zijn zaterdagnamiddag drie bestuurders betrapt onder invloed van alcohol. Twee chauffeurs legden ook een positieve drugstest af.

 1. INTERVIEW. Carl Wens, 30 jaar chef van De Pastorie en klaar voor zijn culinaire hoogdag: “Mijn zoon zal voor een tweede ster gaan”
  PREMIUM
  Lichtaart

  INTERVIEW. Carl Wens, 30 jaar chef van De Pastorie en klaar voor zijn culinaire hoogdag: “Mijn zoon zal voor een tweede ster gaan”

  “Michelin-inspecteurs zijn kenners, in tegenstelling tot sommige foodbloggers. Zij breken restaurants af om zelf in de kijker te staan, maar beseffen niet hoeveel pijn dat kan doen”, stelt chef-kok Carl Wens. Van de 30 jaar dat De Pastorie in Lichtaart al bestaat, prijkt het er 17 in de vermaarde gids – die maandag opnieuw sterren uitdeelt. Met Carl blikken we vooruit op de culinaire hoogdag, en op wat verder in de toekomst. “Toen onze zoon Wout vertelde hij dat ons wou opvolgen: dat gaf een enorme boost.”
 2. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 1. Stapel hout vat vuur in bos
  Oud-Turnhout

  Stapel hout vat vuur in bos

  De brandweer moest donderdagochtend rond 4.30 uur uitrukken naar de omgeving van de Nieuwe Staatsbaan en Rhoode in Oud-Turnhout. Een stapel hout van 3 meer hoog en 3 meter breed had er vuur gevat over een lengte van zo’n honderd meter. De vlammen waren ook al overgeslagen naar een bos. De brandweer had de grootste moeite om het vuur onder controle te krijgen. Pas na twee uur was de brand geblust. De oorzaak van de brand is nog niet gekend, maar kwaad opzet wordt niet uitgesloten. De politie is een onderzoek gestart.