Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Wouter Spillebeen

Politie betrapt 15 drugstoeristen op lijnbussen tussen Tilburg en Turnhout

turnhoutDe Politie Regio Turnhout heeft zaterdagnamiddag en -avond opnieuw controles gehouden op drugstoeristen op lijnbussen tussen Tilburg en Turnhout. Daarbij werd ook een drugshond ingezet.

 1. Zo solidair is Turnhout. Inzamelactie voor slachtoffers in Wallonië ongelooflijk succes: “Iedereen leeft mee”
  Turnhout

  Zo solidair is Turnhout. Inzamelac­tie voor slachtof­fers in Wallonië ongeloof­lijk succes: “Iedereen leeft mee”

  De oproep van de vrienden Anouk Bruyninckx, Michael Discart en Nick Van Den Broeck laat Turnhout niet onberoerd. Al sinds vrijdagochtend is het ontzettend druk in de Koningin Elisabethlei door alle auto’s, fietsers en voetgangers die voedsel en kleding binnenbrengen om te schenken aan de slachtoffers van de overstromingen in Wallonië. “Veel mensen die spullen komen brengen, blijven daarna nog even werken als vrijwilliger. “
 2. “Komaan Woutje, alles blijven geven”: supporters teleurgesteld maar trots na zesde plaats van Wout Van Aert
  PREMIUM
  Lille

  “Komaan Woutje, alles blijven geven”: supporters teleurge­steld maar trots na zesde plaats van Wout Van Aert

  Vurig hoopten ze op een gouden medaille. Maar die hoop veranderde in een teleurstelling over zijn zesde plaats. Toch zijn de supporters van Wout Van Aert vooral trots op wat ‘ons Woutje’ gepresteerd heeft. Wij volgden de Olympische tijdrit in café ’t Vliegershof in Lille. Het clublokaal van Het Vliegend Wiel, de toeristenclub waarvan Wout Van Aert als kind zelf lid was.
 3. Minister van Armoedebestrijding geïnspireerd door proactieve aanpak OCMW Turnhout: "Sterke samenwerking van alle actoren in het veld”
  PREMIUM
  Turnhout

  Minister van Armoedebe­strij­ding geïnspi­reerd door proactieve aanpak OCMW Turnhout: "Sterke samenwer­king van alle actoren in het veld”

  De stad Turnhout ontving tijdens de coronacrisis al 1,2 miljoen euro van de federale overheid om inwoners in armoede proactief op te bellen nog vóór dat ze zelf bij het OCMW moeten aankloppen. Minister van Armoedebestrijding Karine Lalieux (PS) bracht woensdagmiddag een bezoek aan de stad om bij te leren over de bijzondere Turnhoutse werkwijze en inspiratie op te doen voor het federale armoedeplan. “Er hangt nog altijd veel schaamte rond het OCMW. Met deze methode omzeilen we dat.”
 4. ‘t Stokt wordt omgetoverd tot uniek openluchttheater
  Turnhout

  ‘t Stokt wordt omgetoverd tot uniek openlucht­the­a­ter

  De Stadstoeren, het nieuwe tweejaarlijkse festival van stad Turnhout, strijkt dit weekend neer in wijk 't Stokt. Theater Stap en KAAIMAN betoveren zo samen het Stappersplein met zeven ensoriaanse voorstellingen en een dorp vol verhalen, terwijl de Lourdesgrot na zoveel jaar opnieuw dienst mag doen als uniek amfitheater. “Ik zou niet weten wat daar nog aan toegevoegd zou moeten worden om theaterliefhebbers te overtuigen”, zegt schepen van Cultuur Astrid Wittebolle.