Op de plaats van het ongeval werd een gedenkplaats met bloemen en foto's van Tibau Verelst ingericht
Volledig scherm
PREMIUM
Op de plaats van het ongeval werd een gedenkplaats met bloemen en foto's van Tibau Verelst ingericht © Jef Van Nooten

Ouders Tibau (18) geschokt na snelle ‘vrijlating’ van dronken bestuurder: “Alsof de dood van Tibau niet belangrijk is”

Turnhout/KasterleeDe dronken bestuurder (21) die op 10 mei verantwoordelijk was voor het ongeval waarbij Tibau Verelst (18) uit Kasterlee om het leven kwam, heeft de gevangenis al mogen verlaten. De familie van het slachtoffer reageert geschokt. “Hij kan al opnieuw gaan feesten wanneer hij dat wil. Dat gaat ons verstand te boven.” Ruben B. had 2,1 promille in zijn bloed toen hij met zijn auto met vijf jongeren tegen een boom knalde.

  1. Familie neemt afscheid van verongelukte Tibau (18) met colonne brommers en auto’s: “Als een feestje niet op gang komt, zullen we aan je denken”
    PREMIUM
    Turnhout/Lille/kasterlee

    Familie neemt afscheid van verongeluk­te Tibau (18) met colonne brommers en auto’s: “Als een feestje niet op gang komt, zullen we aan je denken”

    Met een colonne van auto’s en brommertjes trokken de familie en vele vrienden van de verongelukte Tibau Verelst (18) van aan zijn woning tot aan de Aula Verstappen in Lichtaart. Daar nam de familie in intieme kring afscheid van hun zoon, hun vriend, hun oogappel. “Als de zon schijnt, een feestje niet op gang komt, wanneer we een geur waarnemen of wanneer we gabbermuziek horen: dat zullen de momenten zijn waarop we Tibau zullen herinneren.” De jongeman stierf op 10 mei in een dramatisch verkeersongeval in Lille.