Op de plaats van het ongeval werd een gedenkplaats met bloemen en foto's van Tibau Verelst ingericht
Volledig scherm
PREMIUM
Op de plaats van het ongeval werd een gedenkplaats met bloemen en foto's van Tibau Verelst ingericht © Jef Van Nooten

Ouders Tibau (18) geschokt na snelle ‘vrijlating’ van dronken bestuurder: “Alsof de dood van Tibau niet belangrijk is”

Turnhout/KasterleeDe dronken bestuurder (21) die op 10 mei verantwoordelijk was voor het ongeval waarbij Tibau Verelst (18) uit Kasterlee om het leven kwam, heeft de gevangenis al mogen verlaten. De familie van het slachtoffer reageert geschokt. “Hij kan al opnieuw gaan feesten wanneer hij dat wil. Dat gaat ons verstand te boven.” Ruben B. had 2,1 promille in zijn bloed toen hij met zijn auto met vijf jongeren tegen een boom knalde.

 1. 300 familieleden en vrienden herdenken Tibau (18): “Iedereen verdient een tweede kans. Maar de bestuurder had al zoveel kansen gekregen”
  PREMIUM
  Lille/Kasterlee/Turnhout

  300 familiele­den en vrienden herdenken Tibau (18): “Iedereen verdient een tweede kans. Maar de bestuurder had al zoveel kansen gekregen”

  Tibau Verelst (18) moet een ongelooflijk graag geziene kerel geweest zijn. Meer dan 300 vrienden en familieleden kwamen zaterdagavond een laatste groet brengen aan de jongeman die afgelopen zondagnacht het leven liet in een dramatisch verkeersongeval. “Tibau was écht een gouden jongen”, zeggen zijn ouders. “En de chauffeur? Iedereen verdient misschien een tweede kans, maar hij heeft er al zoveel gehad.” De bestuurder bleek na het ongeval 2,1 promille alcohol in het bloed te hebben.
 2. Familie neemt afscheid van verongelukte Tibau (18) met colonne brommers en auto’s: “Als een feestje niet op gang komt, zullen we aan je denken”
  PREMIUM
  Turnhout/Lille/kasterlee

  Familie neemt afscheid van verongeluk­te Tibau (18) met colonne brommers en auto’s: “Als een feestje niet op gang komt, zullen we aan je denken”

  Met een colonne van auto’s en brommertjes trokken de familie en vele vrienden van de verongelukte Tibau Verelst (18) van aan zijn woning tot aan de Aula Verstappen in Lichtaart. Daar nam de familie in intieme kring afscheid van hun zoon, hun vriend, hun oogappel. “Als de zon schijnt, een feestje niet op gang komt, wanneer we een geur waarnemen of wanneer we gabbermuziek horen: dat zullen de momenten zijn waarop we Tibau zullen herinneren.” De jongeman stierf op 10 mei in een dramatisch verkeersongeval in Lille.