Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © Koen Moreau

Oplichters hangen uren aan de lijn met bejaard koppel om hun bankgegevens te ontfutselen. “Rond middernacht kwam er zelfs een valse politieman langs”

TurnhoutDe politie in Turnhout blijft meldingen ontvangen van mensen die het slachtoffer worden van bank- en informaticafraude. Dit keer werd een bejaard echtpaar uit Turnhout het slachtoffer. De oplichters hingen meer dan vijf uur met hen aan de telefoon om hun bankgegevens te ontfutselen. “Een man die zich uitgaf als politieman vroeg terloops ook nog of de slachtoffers juwelen in huis hadden.” De echte politie doet uit de doeken hoe oplichters steeds sluwer te werk gaan.

 1. Kempense dj’s moeten feesttenten WK veldrijden in Hoogerheide in vuur en vlam zetten: “Van ‘s morgens tot ‘s avonds ‘vollen bak’ gaan”
  PREMIUM
  Hoogstraten/Turnhout/Malle

  Kempense dj’s moeten feestten­ten WK veldrijden in Hoogerhei­de in vuur en vlam zetten: “Van ‘s morgens tot ‘s avonds ‘vollen bak’ gaan”

  De organisatie van het WK Veldrijden in Hoogerheide verwacht dit weekend zo'n 50.000 fans en een groot deel daarvan zal urenlang in één van de drie grote feesttenten doorbrengen. En een feestje gaat dat ongetwijfeld worden met dank aan de experten Bart de Bie van Harmony DJ Team uit Malle, Mark van den Broek uit Hoogstraten en Kurt Lemmens uit Turnhout. De Kempen zendt zijn dj-zonen uit om voor de ambiance te zorgen. “Het wordt weer koekenbak”, klinkt het in koor.
 2. Gemeente en 't Kadeeke slaan handen in elkaar voor nieuwe kinderopvang in voormalig Fluviuskantoor: "De nood aan extra plaatsen is enorm hoog”
  Vosselaar

  Gemeente en 't Kadeeke slaan handen in elkaar voor nieuwe kinderop­vang in voormalig Fluviuskan­toor: "De nood aan extra plaatsen is enorm hoog”

  Kinderdagverblijf 't Kadeeke verhuist tegen de zomer zijn tweede locatie in de Sint-Jozefstraat naar het voormalige Fluviuskantoor in de Nijverheidsstraat, dat sinds vorig jaar eigendom is van de gemeente. Het lokale bestuur en het kinderdagverblijf willen zo extra plaatsen creëren om meer kindjes tussen 0 en 3 jaar oud op te vangen. “Met deze zestien nieuwe plekjes hopen we toch een twintigtal ouders blij te maken”, zegt schepen voor Kinderopvang Inge Van Goubergen (CD&V).