Stef en Michael Cordie brengen met Taxandria bieren met een verhaal, met een passie, met een smaak.
Volledig scherm
PREMIUM
Stef en Michael Cordie brengen met Taxandria bieren met een verhaal, met een passie, met een smaak. © RV / Shots by Jolien

Op bezoek bij lokale brouwers (deel 4). Taxandria, een grote naam in Turnhout en omstreken: “Begonnen met wat spielerei in de garage”

De zomer, dat is een fris glas bier op ons terras. Niets smaakt er beter dan een bier waarvan het recept bedacht is op Kempense bodem. Wij trokken in navolging van een eerste reeks in de zomer van 2019 opnieuw door de Kempen en het noorden van Antwerpen en selecteerden voor u tien lokale brouwerijen en bierfirma’s. Vandaag: Taxandria van Michael Cordie en Steff Hesbeens. Hun verhaal, hun anekdotes, hun bieren. Herlees hier de eerdere verhalen én de nieuwe reportages.

 1. Taxandria brouwt bier met stikstof in plaats van koolzuur: “Dikkere schuimkraag om smaak beter te behouden”

  Taxandria brouwt bier met stikstof in plaats van koolzuur: “Dikkere schuim­kraag om smaak beter te behouden”

  Brouwerij Taxandria pakt deze zomer uit met een uniek bier op basis van nitro, of stikstof, in plaats van koolzuur. In België deed alleen Petrus het voor en het wereldbekende Guinness past het toe voor het bier van de tap. “We zoeken altijd iets unieks”, zeggen Michaël Cordie & Steff Hesbeens van Taxandria. Het bier zal na de heropstart van de horeca in het begin alleen daar te vinden zijn.
 2. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.