Ingang van het stadspark van Turnhout.
Volledig scherm
Ingang van het stadspark van Turnhout. © Jef Van Nooten

Ontsnapte gedetineerde ingerekend nadat hij eerst werd aangereden door auto: politie trof hem aan met handboeien nog rond polsen

TurnhoutEen jonge gedetineerde van de gevangenis van Turnhout wist woensdagvoormiddag te ontsnappen aan zijn politiebegeleiding in de Sint-Elisabethcampus van het AZ Turnhout. Na een grootschalige zoekactie werd hij na een uurtje teruggevonden in het stadspark.

  1. Trappistinnen uit Brecht verwachten 2.500 bezoekers voor zomerwinkel: “En we krijgen binnenkort een televisieploeg uit Polen op bezoek voor onze zepen”
    PREMIUM
    Brecht

    Trappistin­nen uit Brecht verwachten 2.500 bezoekers voor zomerwin­kel: “En we krijgen binnenkort een televisie­ploeg uit Polen op bezoek voor onze zepen”

    De Trappistinnen in Brecht organiseren komend weekend opnieuw (5, 6 en 7 augustus) hun alombekende zomerwinkel. Voor de veertiende keer alweer en deze keer zonder de coronabeperkende maatregelen. Zuster Katharina verwacht om en bij de 2.500 bezoekers verspreid over de drie dagen. En de kloosterorde krijgt binnenkort nog wat buitenlandse aandacht, want zowel een Duitse als een Poolse televisiezender willen een reportage komen maken.