NMBS sluit weer eens loketten

 1. Stad creëert ‘Open Stadsatelier’ in gebouw van voormalige beschutte werkplaats
  Turnhout

  Stad creëert ‘Open Stadsate­lier’ in gebouw van voormalige beschutte werkplaats

  Het gebouw in de Begijnenstraat dat ooit de thuis was voor een beschutte werkplaats en de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten, wordt omgevormd tot een ‘Open Stadsatelier’. Elke beginnende of professionele kunstenaar of vereniging is er welkom om er een atelier te starten. “Een bijzonder pand met een maatschappelijke en artistieke geschiedenis krijgt zo een nieuwe toekomst”, klinkt het bij het stadsbestuur van Turnhout.
 2. Verpakkingsvrije winkel OMLOOP opent de deuren: “Alle kleine beetjes helpen om duurzamer te leven”
  PREMIUM
  Oud-Turnhout

  Verpak­kings­vrije winkel OMLOOP opent de deuren: “Alle kleine beetjes helpen om duurzamer te leven”

  De verpakkingsvrije winkel begint stilaan zijn weg te vinden naar de stille Kempen. Na Geel en Laakdal komt er nu namelijk ook eentje in Oud-Turnhout. Met OMLOOP wil Caroline Van Gils (29) ook in de Noorderkempen tegemoetkomen aan de vraag naar duurzaamheid. “Iedereen kan kleine aanpassingen maken om milieuvriendelijker te zijn zonder daarvoor in te boeten aan comfort.”
 3. Situatie in Vlaanderen: kritieke overstromingen van Demerbekken, Dijlebekken en Netebekken niet uitgesloten

  Situatie in Vlaanderen: kritieke overstro­min­gen van Demerbek­ken, Dijlebek­ken en Netebekken niet uitgeslo­ten

  De komende uren trekt een regenzone over het Demerbekken, het Dijlebekken en het Netebekken. In het westelijk deel van Limburg en het oostelijk deel van Antwerpen en Vlaams-Brabant stijgen de waterpeilen sterk en bereiken ze alarmpeilen. Kritieke overstromingen zijn niet uitgesloten, blijkt uit de update (omstreeks 16.00 uur) van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). De Dijle treedt nu al uit zijn oevers.