Themabeeld
Volledig scherm
Themabeeld © iStock

Nieuwe woordwedstrijd ‘Weerwoord’ zoekt jonge, Kempische dichters

Regio TurnhoutIn maart organiseert Collectief Dichterbij samen met Turnhouts jeugdhuis Wollewei en de stadsbibliotheek de eerste editie van ‘Weerwoord’, een nieuwe woordwedstrijd voor jonge ‘slammers’ en andere dichters. Dankzij de wedstrijd krijgt het jonge woordtalent in regio Turnhout een podium en de kans om zich verder te ontwikkelen. 

 1. HVV en internaat Klein Seminarie starten Home@school: scholieren kunnen op internaat komen studeren en eten vóór de training op HVV (en nadien eventueel blijven overnachten)
  PREMIUM
  Hoogstraten

  HVV en internaat Klein Seminarie starten Home@school: scholieren kunnen op internaat komen studeren en eten vóór de training op HVV (en nadien eventueel blijven overnach­ten)

  Het internaat van het Klein Seminarie en de jeugdwerking van voetbalclub HVV slaan de handen in elkaar om sport en studie optimaal op elkaar af te stemmen. Leerlingen van de secundaire scholen in Hoogstraten (Klein Seminarie, VITO, Spijker en VTI Spijker) die voetballen bij HVV kunnen vanaf volgend seizoen na de schooluren gaan studeren en eventueel eten in het internaat om daarna af te zakken naar HVV voor de training. Ze kunnen daarna eventueel zelfs nog overnachten ook. “Een extra service vooral voor de voetballende jongeren die buiten Hoogstraten wonen”, klinkt het.
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"