Pam Franken en Marie Stoops bij zakken vol pleister die van de plafonds naar beneden is gekomen.
Volledig scherm
Pam Franken en Marie Stoops bij zakken vol pleister die van de plafonds naar beneden is gekomen. © Peter Vanderveken

Na 10 jaar in beschimmelde lokalen: eindelijk nieuwbouw voor meisjesscouts Sint-Godelieve

De 135 meisjes van Gidsen Sint-Godelieve in Turnhout hebben eindelijk zicht op nieuwe lokalen. In 2010 kreeg hun lokaal in de Gildenstraat al een prijs voor slechtst onderhouden scoutslokaal van de provincie. Negen jaar later is er beterschap op komst. “In 2020 wordt verderop in de straat gestart met de bouw van nieuwe lokalen.”

0 reacties

 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Keizershof pakt na drie jaar uit met tweede editie Summer Sessions aan de Warande: “We blijven geloven in het potentieel van dit festival”
  Turnhout

  Keizershof pakt na drie jaar uit met tweede editie Summer Sessions aan de Warande: “We blijven geloven in het potentieel van dit festival”

  De eerste editie in 2019 was qua opkomst een tegenvaller, maar de organisatoren van Summer Sessions blijven geloven in het concept. Op 5, 6 en 7 augustus komen Soulsister, Bart Peeters en Clouseau naar het centrum van de stad voor de tweede editie van het driedaags festival. “Vooral de reacties van de muzikanten deden ons geloven dat er potentieel is”, vertellen Wlad en Kim.