Dominic Depreeuw op de plaats waar zijn vader Toon (rechtsboven) ontvoerd werd door Sven Stamm (rechtsbeneden).
Volledig scherm
PREMIUM
Dominic Depreeuw op de plaats waar zijn vader Toon (rechtsboven) ontvoerd werd door Sven Stamm (rechtsbeneden). © Van Nooten/Wiggenraad/RTV

Moordenaar geeft ex-schepen Toon Depreeuw (61) keuze tussen het water of het mes: “De onzekerheid over wat er met mijn vader was gebeurd, was om kapot te gaan”

TurnhoutToon Depreeuw (61) had twee keuzes: de keel overgesneden worden of in een ijskoude zee lopen om te verdrinken. Hij ging de zee in, maar keerde snel terug. De toen 24-jarige Sven Stamm bracht hem daarop brutaal om het leven met een mes. De ex-schepen van de stad Turnhout werd de volgende ochtend door een visser gevonden op een verlaten strand. Samen met zoon Dominic Depreeuw blikken we terug op één van de meest ophefmakende moordzaken die de Kempen ooit heeft gekend. “Na de film ‘Niet schieten’ ben ik in tranen uitgebarsten.” Lees alles over de strafste misdaden van de afgelopen eeuw in onze spannende reeks.

 1. Lichaam van Katrina (25) zat 10 maanden verstopt in een kist op de kinderkamer. “Dochtertje heeft maandenlang gespeeld voor het graf van haar moeder. Ze heeft de kist zelfs versierd”
  PREMIUM

  Lichaam van Katrina (25) zat 10 maanden verstopt in een kist op de kinderka­mer. “Dochtertje heeft maanden­lang gespeeld voor het graf van haar moeder. Ze heeft de kist zelfs versierd”

  De perfecte moord leek het. En toch werd Robert-Jan Breukel tot 12 jaar cel veroordeeld voor de moord op Katrina Khanyak (25). Haar lichaam lag tien maanden lang verstopt in een koffer op de kinderkamer. Katrina’s vijfjarige dochtertje versierde de kist zelfs met kindertekeningen. Omdat het huis waar de kist werd gevonden vlak op de Belgisch-Nederlandse grens lag, kreeg het dossier de naam ‘Het Grenslijk’.
 2. Wie pleegde de ‘oordopjesmoord’? Steenrijke zakenman de keel overgesneden terwijl vrouw naast hem lag te slapen
  PREMIUM

  Wie pleegde de ‘oordopjes­moord’? Steenrijke zakenman de keel overgesne­den terwijl vrouw naast hem lag te slapen

  Ruim 22 jaar na de brutale moord op Ran Biemans in Meerle (Hoogstraten) blijft de vraag: wie heeft de steenrijke zakenman om het leven gebracht? Destijds startte het onderzoek op de ‘crimescene’ meteen al met een blunder. Nadien stootten de speurders op de ene vraag na de andere. Wie liet de daders binnen? Waarom waren ze daar? Hoe komt het dat zijn vrouw Els Leemans, die uiteindelijk veroordeeld werd als opdrachtgeefster, met rust gelaten werd? Was het een huurmoord of werd Biemans gedood in de marge van het prostitutie- en drugsmilieu? Wij reconstrueren het verhaal van fouten in het onderzoek, affaires, een erfenis en de bizarre rol van een ex-militair en ex-politieman.
 1. Melissa (17) werd door haar liefje onthoofd, zussen spraken met haar moordenaar: “Het is goed dat hij geen gevangenisstraf kreeg”
  PREMIUM

  Melissa (17) werd door haar liefje onthoofd, zussen spraken met haar moordenaar: “Het is goed dat hij geen gevangenis­straf kreeg”

  Veertig jaar zou Melissa Van Loo maandag zijn geworden. Maar het meisje (17) uit Turnhout werd in april 1998 op gruwelijke wijze onthoofd door haar vriendje Sam B. (20). Om zeker te zijn dat hij de duivel uit haar zou verdrijven, probeerde hij nadien haar hersenen door te spoelen. Aanvankelijk huiverden haar zussen bij de gedachte dat de moordenaar geïnterneerd zou worden. Na een ontmoeting met Sam B. zijn ze maar wat blij dat deze beslissing werd genomen. Samen met Janica en Saskia Van Loo blikken we terug op die zwarte dag en de ontmoeting met de moordenaar van hun zus. “Je hebt er niks aan om de rest van je leven te teren op haat.”
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Winkeliers achtervolgen dief en vangen hem voor politie
  Play
  Op Interventie

  Winkeliers achtervol­gen dief en vangen hem voor politie