Het Robsonplein in Turnhout
Volledig scherm
Het Robsonplein in Turnhout © Jef Van Nooten

Metamorfose voor Robsonplein: "Pingpongtafel blijft wel behouden”

TurnhoutHet Robsonplein tussen de Brugstraat en Tramstraat in Turnhout ondergaat in het voorjaar van 2022 een metamorfose. Door de heraanleg moet het plein nog meer een ontmoetingsplaats worden.

 1. Jan Verheyen (61) na 43 jaar bij stad Turnhout op pensioen: “Als ik terugdenk aan de eerste jaren moet ik altijd denken aan de televisiereeks De Collega’s”
  Turnhout

  Jan Verheyen (61) na 43 jaar bij stad Turnhout op pensioen: “Als ik terugdenk aan de eerste jaren moet ik altijd denken aan de televisie­reeks De Collega’s”

  Elke dag gaat er in Vlaanderen wel iemand op pensioen, maar in het geval van Jan Verheyen (61) verdient dat toch wel meer dan een voetnoot. Na een carrière van maar liefst 43 jaar bij één werkgever, de stad Turnhout, gaat Jan op pensioen. Meer dan vier decennia lang werkte hij voor de communicatiedienst van de stad. Hij maakte deel uit van team de Vrij-Dagen van wijlen Marcel Hendrickx en was de man achter de camera van stads-TV. “Door veel vanop de eerste rij te beleven ben ik meer en meer van deze stad gaan houden”, zegt Jan Verheyen.
 1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.