Tibau Verelst overleed op 10 mei in de auto van Ruben B.
Volledig scherm
PREMIUM
Tibau Verelst overleed op 10 mei in de auto van Ruben B. © Van Nooten

Met 216 km/u en drinken achter het stuur: beelden tonen waanzinnige rijgedrag van man die achter stuur zat bij dodelijk ongeval Tibau Verelst (18)

TurnhoutMet veel te hoge snelheid èn al dansend achter het stuur met een fles drank in de handen. Wij kregen waanzinnige videobeelden toegestuurd van het rijgedrag van Ruben B. (21) uit Turnhout, de man die achter het stuur zat bij het ongeval waarbij Tibau Verelst het leven liet. Vrijdag had hij nog politiebewaking nodig bij de start van zijn proces. “Deze beelden zijn schokkend en frappant.”

  1. Lieve overleefde nipt bomaanslag in Antwerpse diamantwijk, na 40 jaar praat ze voor het eerst: “Koningin Fabiola zei aan mijn ziekenhuisbed dat ik een goede engelbewaarder heb”
    PREMIUM
    Antwerpen/Booischot

    Lieve overleefde nipt bomaanslag in Antwerpse diamant­wijk, na 40 jaar praat ze voor het eerst: “Koningin Fabiola zei aan mijn ziekenhuis­bed dat ik een goede engelbe­waar­der heb”

    “Mensen vielen flauw toen ze zagen hoe ik er aan toe was.” De 61-jarige Lieve Jacobs uit Booischot bij Heist-op-den-Berg overleefde 40 jaar geleden de bomaanslag in de Antwerpse diamantwijk, waarbij drie mensen stierven en 106 gewonden vielen. Als een van de eerste slachtoffers kwam ze zwaargewond toe in het ziekenhuis. Voor het eerst doet ze haar verhaal, en ze lanceert ook een oproep. “Ik wil graag weten wie die jonge rijkswachter was die mij naar het ziekenhuis bracht.”