Mama Francine Slootmans en zus Saskia Van Loo met een portret van de vermoorde Melissa Van Loo, toen amper 17 jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Mama Francine Slootmans en zus Saskia Van Loo met een portret van de vermoorde Melissa Van Loo, toen amper 17 jaar. © Peter Vanderveken

Melissa (17) werd door haar liefje onthoofd, zussen spraken met haar moordenaar: “Het is goed dat hij geen gevangenisstraf kreeg”

Veertig jaar zou Melissa Van Loo maandag zijn geworden. Maar het meisje (17) uit Turnhout werd in april 1998 op gruwelijke wijze onthoofd door haar vriendje Sam B. (20). Om zeker te zijn dat hij de duivel uit haar zou verdrijven, probeerde hij nadien haar hersenen door te spoelen. Aanvankelijk huiverden haar zussen bij de gedachte dat de moordenaar geïnterneerd zou worden. Na een ontmoeting met Sam B. zijn ze maar wat blij dat deze beslissing werd genomen. Samen met Janica en Saskia Van Loo blikken we terug op die zwarte dag en de ontmoeting met de moordenaar van hun zus. “Je hebt er niks aan om de rest van je leven te teren op haat.”

 1. Lichaam van Katrina (25) zat 10 maanden verstopt in een kist op de kinderkamer. “Dochtertje heeft maandenlang gespeeld voor het graf van haar moeder. Ze heeft de kist zelfs versierd”
  PREMIUM

  Lichaam van Katrina (25) zat 10 maanden verstopt in een kist op de kinderka­mer. “Dochtertje heeft maanden­lang gespeeld voor het graf van haar moeder. Ze heeft de kist zelfs versierd”

  De perfecte moord leek het. En toch werd Robert-Jan Breukel tot 12 jaar cel veroordeeld voor de moord op Katrina Khanyak (25). Haar lichaam lag tien maanden lang verstopt in een koffer op de kinderkamer. Katrina’s vijfjarige dochtertje versierde de kist zelfs met kindertekeningen. Omdat het huis waar de kist werd gevonden vlak op de Belgisch-Nederlandse grens lag, kreeg het dossier de naam ‘Het Grenslijk’.
 2. Het mysterie van de ‘villamoord’: schoot hoofdverdachte Beckmann na paaldanseres Samira ook zichzelf door het hoofd? “Hij loopt al 12 jaar vrij rond”
  PREMIUM

  Het mysterie van de ‘villamoord’: schoot hoofdver­dach­te Beckmann na paaldanse­res Samira ook zichzelf door het hoofd? “Hij loopt al 12 jaar vrij rond”

  De speurders in Turnhout zijn er van overtuigd: Wim Beckmann heeft in juli 2008 zijn bedpartner Samira Bekkar (27) vermoord in hun slaapkamer. Toch komt het 12 jaar later nog altijd niet tot een proces. Sterker nog: de kans dat Beckmann ooit nog terecht zal staan voor de mysterieuze moord wordt elke dag kleiner. Beckmann kreeg die dag zelf een kogel in het hoofd en overleefde het. Is hij ook een slachtoffer? Of joeg Beckmann een kogel door zijn eigen hoofd om de verdenking van zich af te schuiven? Lees meer misdaadverhalen in ons dossier.
 1. De oehoe-familie van Geel die Vlaanderen op stelten zette: “Mijn stadsbalkon bleek dan toch niet het ideale nestje, ondertussen vliegen ze vrij rond”
  PREMIUM
  Geel

  De oe­hoe-familie van Geel die Vlaanderen op stelten zette: “Mijn stadsbal­kon bleek dan toch niet het ideale nestje, ondertus­sen vliegen ze vrij rond”

  Roofvogels die geboren worden in het centrum van een stad, van een opmerkelijk tafereel gesproken. Dit verhaal speelde zich dit voorjaar af op een balkon van de tweede verdieping in het centrum van Geel. Naargelang de oehoes groter werden, tuimelden ze vaker naar beneden op straat. “Dat was het sein dat deze dieren niet thuishoren in een stad. Ondertussen verbleven ze een tijdje in het Natuurhulpcentrum en vliegen ze sinds oktober in de vrije natuur rond”, klinkt het bij Jos Baart, de man die de diertjes ontdekte aan zijn appartement. Het relaas van drie bijzondere uilskuikens.
 1. Pairi Daiza, een plaats vol ongewone vriendschappen: orang-oetans kunnen het goed vinden met otterburen
  Play

  Pairi Daiza, een plaats vol ongewone vriend­schap­pen: orang-oe­tans kunnen het goed vinden met otterburen

 2. Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachtige omstaanders
  Play

  Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachti­ge omstaan­ders