Het gerechtsgebouw in Turnhout.
Volledig scherm
Het gerechtsgebouw in Turnhout. © Toon Verheijen

Man riskeert voorwaardelijke straf voor klappen en stampen aan ex-partner

TurnhoutEen 32-jarige man uit Turnhout riskeert een voorwaardelijke gevangenisstraf van tien maanden omdat hij zijn ondertussen ex-partner enkele keren flink heeft ‘aangepakt’. De man, die ook aan kickboxen doet, geeft zijn fouten toe, maar verklaart ook dat zijn ex niet zonder fout is. Het slachtoffer deed zelf nooit aangifte.

 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. Woningmarkt groeit met 2.599 woongelegenheden in de Kempen waarvan 75 procent appartementen, grootste stijging ooit van flats in Hoogstraten
  PREMIUM
  Kempen

  Woning­markt groeit met 2.599 woongele­gen­he­den in de Kempen waarvan 75 procent appartemen­ten, grootste stijging ooit van flats in Hoogstra­ten

  In héél de Regio Kempen steeg het aantal woongelegenheden in 2022 van 221.826 naar 224.425. Een stijging van 2.599 en dat is een pak meer dan de 1.982 die erbij kwamen in 2021. Het aantal appartementen steeg het felst met 1.919 ofwel bijna 75 procent van het totale aantal woongelegenheden. Opvallend is de stad Hoogstraten. Daar steeg het aantal appartementen op één jaar tijd met 108. Niet het grootste aantal, maar de stijging van flats in Hoogstraten was nog nooit zo groot.
 3. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.