Lucas Claes met zijn hond Nero op de plaats waar hij aangevallen is.
Volledig scherm
Lucas Claes met zijn hond Nero op de plaats waar hij aangevallen is. © Foto Ton Wiggenraad

Lucas (68) zoekt reddende engel

TURNHOUTLucas Claes kreeg het zondag tijdens zijn dagelijkse wandeling met hond Nero aan de stok met vijf allochtone jongeren. De jongeren gaven de man enkele rake klappen waardoor hij meerdere zware breuken oploopt. Lucas zoekt nu de vrouw die voor hem de hulpdiensten belde die bewuste avond. Hij wil haar graag persoonlijk bedanken.

 1. Stapel hout vat vuur in bos
  Oud-Turnhout

  Stapel hout vat vuur in bos

  De brandweer moest donderdagochtend rond 4.30 uur uitrukken naar de omgeving van de Nieuwe Staatsbaan en Rhoode in Oud-Turnhout. Een stapel hout van 3 meer hoog en 3 meter breed had er vuur gevat over een lengte van zo’n honderd meter. De vlammen waren ook al overgeslagen naar een bos. De brandweer had de grootste moeite om het vuur onder controle te krijgen. Pas na twee uur was de brand geblust. De oorzaak van de brand is nog niet gekend, maar kwaad opzet wordt niet uitgesloten. De politie is een onderzoek gestart.
 2. Van de droomhuisjes in uw tuin naar een eigen pretpark: maak kennis met Siemon (31) en Lars (26). “Onze teamleden zijn minstens even zot als wijzelf”
  PREMIUM
  Balen/Lommel/Antwerpen

  Van de droomhuis­jes in uw tuin naar een eigen pretpark: maak kennis met Siemon (31) en Lars (26). “Onze teamleden zijn minstens even zot als wijzelf”

  Ze bouwden voor al droomhuisjes voor klein en groot en konden Studio 100 als klant strikken om attracties aan te kleden. Nu volgt een nieuwe mijlpaal voor het bedrijfje Eye-Opener van Siemon en Lars: ze willen een eigen indoorpretpark creëren, een ‘belevingswereld’ waar magie en fantasie centraal staan. “We zitten op een rollercoaster en hij lijkt maar niet te stoppen”, glimlacht het creatieve duo.
 3. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.