Lieve Flour bij een deel van Huizenwende, met links de molen uit de Oranjemolenstraat.
Volledig scherm
Lieve Flour bij een deel van Huizenwende, met links de molen uit de Oranjemolenstraat. © Peter Vanderveken

Lieve (75) zwoegde vijf (!) jaar aan kunstwerk in rusthuis: “Drie jaar langer dan gedacht”

Bijna vijf jaar heeft Lieve Flour er aan gewerkt. Maar nu is het eindelijk klaar: het kunstwerk ‘Huizenwende’ in de inkomhal van woonzorgcentrum De Wending. De 86 Turnhoutse gebouwen die erop zijn afgebeeld, moeten herinneringen oproepen bij de rusthuisbewoners. “Ik heb het werk zwaar onderschat. Maar de blije gezichten maakten veel goed.”

1 reactie

 • Jef Van De Plas

  2 jaar geleden
  geweldige prestatie Lieve !
 1. Brouwer uit Herselt klopt Duvel en Karmeliet op internationale wedstrijd: “Onze ‘Silent Killer’ was met 95 op 100 het best gequoteerde bier”
  Herselt

  Brouwer uit Herselt klopt Duvel en Karmeliet op internatio­na­le wedstrijd: “Onze ‘Silent Killer’ was met 95 op 100 het best gequoteer­de bier”

  Bierfirma Stanneman verovert de wereld. Op het ‘Concours International de Lyon’ werd de Silent Killer bekroond met een gouden medaille. Iets wat meer bieren te beurt viel, maar niet met een score van maar liefst 95 op 100. “Alles samen werden er 9.300 stalen ingezonden en als je dan zo’n score haalt: dat doet wel wat met een mens”, vertelt ‘founding father’ Erwin Vermeulen. Duvel 666, Karmeliet of Averbode: ze deden het allemaal minder goed. Ook zijn Stanneman Blond gaf overigens iedereen het nakijken.
 1. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen

 2. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee