Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens
Volledig scherm
Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens © DM

Lezing kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens

TurnhoutDe lokale politieke partij Turnhout Iedereen Mee (TIM) organiseert op donderdag 7 oktober een lezing van kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens. Vrijens heeft het over de impact van de coronapandemie op kwetsbare kinderen en jongeren.

 1. Van Roey wil IT-bedrijf laten groeien tot 300 werknemers: fysieke shop moet daarvoor sluiten
  Turnhout

  Van Roey wil IT-be­drijf laten groeien tot 300 werknemers: fysieke shop moet daarvoor sluiten

  Het begon 25 jaar geleden in zijn garage. Intussen heeft Pat Van Roey zijn IT-bedrijf laten uitgroeien tot een stabiele KMO met bijna 200 werknemers. Om verder te kunnen groeien - hij wil tegen 2025 naar 300 medewerkers - neemt VanRoey.be binnenkort ‘De Kempus’ in gebruik, een nieuwbouw aan de Kempenlaan. “Hiermee wordt het hoofdstuk van de fysieke shop definitief afgesloten”, zegt Van Roey.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 1. Sluitingsuur houdt Turnhoutse cafés quasi leeg: “Slechts een vierde van het volk van andere zaterdagen”
  PREMIUM
  Turnhout

  Sluitings­uur houdt Turnhoutse cafés quasi leeg: “Slechts een vierde van het volk van andere zaterdagen”

  Klokslag 23 uur moeten cafés en restaurants sinds zaterdagavond de deuren sluiten. Ook op de Grote Markt in Turnhout. De coronamaatregel kan er maar op weinig begrip rekenen bij klanten én uitbaters. “Het nachtleven was net terug op gang gekomen. Het sluitingsuur is een serieuze streep door de rekening”, zucht Nancy Van Vucht van danscafé ’t Contrast.
 2. LuxuryForMen lanceert Frans- en Duitstalige webshop: “Duitse markt zorgt nu al voor 20 procent van onze omzet”
  Malle/Turnhout

  LuxuryFor­Men lanceert Frans- en Duitstali­ge webshop: “Duitse markt zorgt nu al voor 20 procent van onze omzet”

  Het gaat hard voor LuxuryForMen. Het online platform van iets exclusievere hebbedingetjes voor (vooral) mannen heeft nu ook een Frans- en Duitstalige variant van haar website. “We zijn fier dat we als 100 procent Belgisch bedrijf succes boeken in het buitenland, te meer omdat het doorgaans buitenlandse bedrijven zijn die de Belgische markt overspoelen”, aldus zaakvoerder Dries Boven.