De leerkracht van Sint-Franciscus werd in januari door leerlingen nog overstelpt met cadeautjes voor zijn 60ste verjaardag
Volledig scherm
PREMIUM
De leerkracht van Sint-Franciscus werd in januari door leerlingen nog overstelpt met cadeautjes voor zijn 60ste verjaardag © RV/Van Nooten

'Leukste en grappigste' leerkracht (60) geeft toe dat hij leerlingen aanrandde

Turnhout‘De leukste en grappigste leerkracht’ en ‘Eén van de beste leerkrachten van die school’. Oud-leerlingen van de 60-jarige leerkracht uit Turnhout die ervan verdacht werd enkele kinderen te hebben aangerand, kunnen niet geloven dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan zedenfeiten. En toch is het gebeurd. De man heeft bekentenissen afgelegd.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Erfgoeddepot Noorderkempen toont voor het eerst archeologische vondsten aan grote publiek: “Al deze objecten tonen aan dat de ‘stille Kempen’ helemaal niet zo stil waren”
  Turnhout

  Erfgoedde­pot Noorderkem­pen toont voor het eerst archeologi­sche vondsten aan grote publiek: “Al deze objecten tonen aan dat de ‘stille Kempen’ helemaal niet zo stil waren”

  Voor de Archeologiedagen op zaterdag 9 en zondag 10 oktober zal het Erfgoeddepot Noorderkempen voor de allereerste keer zijn deuren open zwaaien. Het depot in het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout huisvest de archeologische vondsten van maar liefst elf gemeenten en gunt ons een blik in het Kempische verleden. “Het verleden kan ons zo veel leren. Dankzij het depot kunnen we deze waardevolle vondsten op een correcte manier bewaren voor de toekomst”, zegt intergemeentelijk archeoloog Jef Van Doninck.