Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Sam Vanacker

Kippen toch toegelaten in volkstuintjes, andere dieren blijven verboden

TurnhoutStad Turnhout versoepelt de regels voor dieren in volkstuintjes. In december kondigde de stad aan dat het verboden was om dieren te houden in de Turnhoutse volkstuintjes. In sommige volkstuintjes mogen nu toch terug kippen worden gehouden.

 1. Een politiek akkoord over de partijgrenzen heen: Beerse schrijft toch een beetje geschiedenis met het akkoord rond het dienstverleningscentrum
  PREMIUM

  Een politiek akkoord over de partijgren­zen heen: Beerse schrijft toch een beetje geschiede­nis met het akkoord rond het dienstver­le­nings­cen­trum

  Het was een strijdpunt tijdens de verkiezingen. Het bemoeilijkte de coalitiegesprekken. De gemeentelijke diensten geraakten verspreid en de inwoners weten niet altijd goed waar ze naartoe moeten als ze ‘op het gemeentehuis’ moeten zijn. Na tien jaar bakkeleien lijkt er dan toch een doorbraak in het dossier voor een nieuw dienstverleningscentrum - lees gemeentehuis. En een opmerkelijke doorbraak, want alle politieke partijen hebben hun krabbel gezet onder de engagementsverklaring. Als het een beetje meezit kan de burger ergens in de loop van de volgende legislatuur terecht aan de Bisschopslaan 56. Zoals vroeger. Wel met een kostenplaatje van 15 miljoen euro.
  Beerse
 2. Na jaren discussie is er nu akkoord met álle partijen: nieuw gemeentehuis komt gewoon op plek van het oude
  PREMIUM

  Na jaren discussie is er nu akkoord met álle partijen: nieuw gemeente­huis komt gewoon op plek van het oude

  De kogel is door de kerk. Het nieuwe dienstverleningscentrum (gemeentehuis) van Beerse komt op de plaats van het oude aan de Bisschopslaan. Alle politieke partijen, oppositie en meerderheid, hebben daarvoor een engagementsverklaring ondertekend. Volgens een haalbaarheidsstudie leek dat de beste optie. Er zullen wel maatregelen genomen moeten worden voor de watergevoeligheid en de schimmelproblematiek.
  Beerse