Het kruispunt van de Ring met de Steenweg op Zevendonk en Graatakker is het derde gevaarlijkste kruispunt van Vlaanderen
Volledig scherm
Het kruispunt van de Ring met de Steenweg op Zevendonk en Graatakker is het derde gevaarlijkste kruispunt van Vlaanderen © Jef Van Nooten

Het is zover: derde gevaarlijkste kruispunt in Vlaanderen wordt eindelijk veiliger gemaakt

TurnhoutHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start met het veiliger maken van het kruispunt van de Ring met de Steenweg op Zevendonk in Turnhout. Het kruispunt aan McDonald’s staat al jaren geboekt als derde gevaarlijkste kruispunt in Vlaanderen. “De huidige ingreep is een hele stap vooruit voor de verkeersveiligheid op dat kruispunt”, zegt mobiliteitschepen Marc Boogers.

 1. Man gaat twee flessen wijn en slaappil achter de kiezen partner met vleesmes te lijf: “Ik wil zelf dat dit nooit meer gebeurt”
  PREMIUM
  Turnhout

  Man gaat twee flessen wijn en slaappil achter de kiezen partner met vleesmes te lijf: “Ik wil zelf dat dit nooit meer gebeurt”

  Het was een gezellige dag bij een vriend geweest met de nodige wijn, maar eens terug thuis kregen L.P. en zijn partner het aan de stok omdat hij slaappillen wilde. L.P. greep naar een keukenmes en ging dreigend boven het slachtoffer staan en stak haar uiteindelijk met een mes. Het bleef gelukkig bij een steekwonde in de arm omdat het slachtoffer zich kon verweren. “De alcohol en de pillen zorgden voor een kortsluiting”, zegt L.P. nederig. “Ik besef dat dit nooit meer mag gebeuren.”
 2. Provincie pompt 34 miljoen euro in grondige renovatie Provinciaal Vormingscentrum Malle
  Malle

  Provincie pompt 34 miljoen euro in grondige renovatie Provinci­aal Vormings­cen­trum Malle

  De provincie Antwerpen pompt de volgende jaren niet minder dan 34 miljoen euro in een gronde renovatie van het Provinciale Vormingscentrum Malle. De eerste fase is onlangs goedgekeurd om het inkomgedeelte, de kantoren en een aantal polyvalente ruimtes te vernieuwen. Kostprijs: zo'n 5 miljoen euro. “De gebouwen hebben na meer dan 44 jaar hun beste tijd gehad”, vertellen gedeputeerde Luk Lemmens (N-VA) en directeur Johan Mutert.