De gevangenis van Turnhout.
Volledig scherm
De gevangenis van Turnhout. © BELGA

Het is eens iets anders: man wil inbreken in de gevangenis

TurnhoutDe politie Regio Turnhout kreeg zaterdagnacht een ietwat vreemde oproep. Een man probeerde er in de gevangenis te geraken. Hij was stomdronken én mocht eigenlijk zijn woning niet verlaten tussen 22 en 7 uur.

 1. Erfgoeddepot Noorderkempen toont voor het eerst archeologische vondsten aan grote publiek: “Al deze objecten tonen aan dat de ‘stille Kempen’ helemaal niet zo stil waren”
  Turnhout

  Erfgoedde­pot Noorderkem­pen toont voor het eerst archeologi­sche vondsten aan grote publiek: “Al deze objecten tonen aan dat de ‘stille Kempen’ helemaal niet zo stil waren”

  Voor de Archeologiedagen op zaterdag 9 en zondag 10 oktober zal het Erfgoeddepot Noorderkempen voor de allereerste keer zijn deuren open zwaaien. Het depot in het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout huisvest de archeologische vondsten van maar liefst elf gemeenten en gunt ons een blik in het Kempische verleden. “Het verleden kan ons zo veel leren. Dankzij het depot kunnen we deze waardevolle vondsten op een correcte manier bewaren voor de toekomst”, zegt intergemeentelijk archeoloog Jef Van Doninck.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. Vooruit Turnhout zamelt kinderkleding en speelgoed in: "We laten geen enkel kind in de kou staan”
  Turnhout

  Vooruit Turnhout zamelt kinderkle­ding en speelgoed in: "We laten geen enkel kind in de kou staan”

  Vooruit Turnhout voerde zaterdag 9 oktober actie naar aanleiding van de Werelddag van Verzet tegen Armoede. Net als vorig jaar organiseerde de partij een inzamelactie voor kinderkledij en speelgoed om te schenken aan de Turnhoutse vzw Moeder-Zorg. “Zij zorgen ervoor dat de goederen terecht komen bij de mensen die er het meeste nood aan hebben”, zegt Peter Segers, gemeenteraadslid voor Vooruit.