Vrachtverkeer in de Hertoginstraat in Turnhout
Volledig scherm
PREMIUM
Vrachtverkeer in de Hertoginstraat in Turnhout © RV

Hertoginstraat kreunt onder vrachtverkeer... dat er niet mag komen

TurnhoutSinds de werken ter hoogte van het Sint-Jozefziekenhuis daveren er regelmatig zware vrachtwagens door de Hertoginstraat en Oude Beersebaan. Nochtans geldt voor die straten een tonnagebeperking tot 3,5 ton. Vlaams Belang roept op om de omleidingsroute te organiseren via andere straten waar geen scholen zijn.

 1. Minister van Armoedebestrijding geïnspireerd door proactieve aanpak OCMW Turnhout: "Sterke samenwerking van alle actoren in het veld”
  PREMIUM
  Turnhout

  Minister van Armoedebe­strij­ding geïnspi­reerd door proactieve aanpak OCMW Turnhout: "Sterke samenwer­king van alle actoren in het veld”

  De stad Turnhout ontving tijdens de coronacrisis al 1,2 miljoen euro van de federale overheid om inwoners in armoede proactief op te bellen nog vóór dat ze zelf bij het OCMW moeten aankloppen. Minister van Armoedebestrijding Karine Lalieux (PS) bracht woensdagmiddag een bezoek aan de stad om bij te leren over de bijzondere Turnhoutse werkwijze en inspiratie op te doen voor het federale armoedeplan. “Er hangt nog altijd veel schaamte rond het OCMW. Met deze methode omzeilen we dat.”
 2. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.