De ingang naar de Turnova-parking vanuit de Otterstraat.
Volledig scherm
De ingang naar de Turnova-parking vanuit de Otterstraat. © Jef Van Nooten

“Grote Markt verkeersvrij maken? Loods auto’s via ondergrondse Turnova-straat”

De opening van de ondergrondse Turnova-parking biedt mogelijkheden om ook de oostkant van de Grote Markt verkeersvrij te maken. De Turnhoutse blogger Dre Wolput lanceert een voorstel om het verkeer vanuit de Otterstraat via de ondergrondse ‘straat’ van Turnova naar de Patersstraat te loodsen.

5 reacties

 • Jeffrey Driesen

  2 jaar geleden
  Sorry Danny (Govaerts), Dre woont in de spoorwegstraat. Daar hebben ze een speelpleintje geplaatst voor kinderen en daar heeft hij ook al een mening over dat dat pleintje dringend weg moet omdat hij te veel last heeft van spelende kinderen. Dit is dus een persoon die alleen maar kan klagen. Zijn voorstel is ook helemaal niet realistisch. Het gemeentebestuur moeten eerst en vooral niet iemanand van 'Groen' schepen van mobiliteit maken! Daar ligt al probleem nr. 1!
 • walter dierckx

  2 jaar geleden
  In het centrum willen ze al het verkeer weg wat de horeca en winkels niet ten goede komt en als men dan toch het centrum in wil zoekt men parking in de omliggende wijken waar het goedkoper parkeren is. Het word tijd dat men eerst is werk maakt van een goed verkeersplan in de plaats van het centrum lam te leggen zodat het verkeer langs meerdere kanten turnhout in en uit kan. Nu jagen ze al het verkeer langs enkele in en uitvals wegen (wijken)weg. Dienst mobiliteit is een grote flop
 • patrrik versys

  2 jaar geleden
  Er zal daar dikwijls een file staan en wat met de voertuigen die hoger zijn dan 2.7 meter
 • Jef Van De Plas

  2 jaar geleden
  Graag deze opmerkingen; 1)waar blijf je met de extra uitlaatgassen .2) deze grond is privé eigendom. 3) wat zegt turnova daar zelf over. 4) het paaltjes zetten is op de duur epidemisch, dat krijg je als je elke wijk zijn goesting geeft. 5) al eens berekend hoeveel extra uitlaatgassen er in de stad in de lucht wordt geblazen door het zoeken naar een uitweg. 6) sluit de ring ! of hebben de in de buurt wonende rijken en edelen het voor het zeggen?
 • Danny Govaerts

  2 jaar geleden
  Den Dre woont op de markt zeker en wil zijn rust op zijne oude dag. Prive eigendom aanzien als openbare ruimte.? Dat ze eerst maar zorgen dat de rijweg paterstraat vrij is van geparkeerde voertuigen die half op de baan staan.
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”