Campus Boomgaard van Talentenschool Turnhout
Volledig scherm
Campus Boomgaard van Talentenschool Turnhout © Peter Vanderveken

Grafische sector vindt geen werknemers en lanceert project ‘My Future in Printing’

TurnhoutDe Talentenschool Turnhout probeert samen met nieuwe bedrijfspartners de grafische sector aantrekkelijker te maken. Het project ‘My Future In Printing’ moet daar mee voor zorgen.

 1. Schorvoort mag dromen van behoud Aa-vallei: 300 woningen worden wellicht elders in gehucht gebouwd
  Turnhout

  Schorvoort mag dromen van behoud Aa-val­lei: 300 woningen worden wellicht elders in gehucht gebouwd

  Het Turnhoutse wijkcomité Schorvoort 2020 heeft een belangrijke slag thuis gehaald. Het ziet er naar uit dat er toch geen 300 woningen gebouwd zullen worden in de Aa-vallei. Het protest van inwoners viel lang in dovemansoren, maar ook een onafhankelijk expert concludeert nu dat het onverantwoord is om te bouwen in de Aa-vallei. Als alternatief wordt nu overwogen om de woningen niet in de Aa-vallei te bouwen, maar in de kern van het gehucht en op de gronden van voetbalclub White Star.
 1. De Kempen stopt de samenwerking met trainer Tom Moons: “Ik had dit niet zien aankomen”
  Voetbal derde nationale B

  De Kempen stopt de samenwer­king met trainer Tom Moons: “Ik had dit niet zien aankomen”

  Het bestuur van De Kempen heeft zaterdagavond, na de 5-0-nederlaag op het veld van KFC Nijlen, beslist om de samenwerking met trainer Tom Moons stop te zetten. Ook T2 Werner Eykens maakt niet langer deel uit van de sportieve staf. In afwachting van een opvolger zal Paul Vets de trainingen leiden. De Kempische fusieclub prijkt in derde nationale B met zes punten op een voorlaatste plaats.
 2. Sluitingsuur houdt Turnhoutse cafés quasi leeg: “Slechts een vierde van het volk van andere zaterdagen”
  PREMIUM
  Turnhout

  Sluitings­uur houdt Turnhoutse cafés quasi leeg: “Slechts een vierde van het volk van andere zaterdagen”

  Klokslag 23 uur moeten cafés en restaurants sinds zaterdagavond de deuren sluiten. Ook op de Grote Markt in Turnhout. De coronamaatregel kan er maar op weinig begrip rekenen bij klanten én uitbaters. “Het nachtleven was net terug op gang gekomen. Het sluitingsuur is een serieuze streep door de rekening”, zucht Nancy Van Vucht van danscafé ’t Contrast.