Joyce De Saeger (links) en Toon Verheijen (rechts) overhandigen de pakketten aan dokters en een verpleegkundige van de kinderafdeling in AZ Turnhout.
Volledig scherm
Joyce De Saeger (links) en Toon Verheijen (rechts) overhandigen de pakketten aan dokters en een verpleegkundige van de kinderafdeling in AZ Turnhout. © Jef Van Nooten

Goodiebag vol speelgoed voor zieke kindjes: zo wordt verblijf in AZ Turnhout toch een beetje leuk

De kinderafdeling van AZ Turnhout heeft de handen in elkaar geslagen met Stichting De Kleine Strijders uit Hoogstraten. Dankzij de stichting krijgen zowel patiëntjes als hun ouders een geschenk overhandigd bij een ziekenhuisopname. “Om de stress weg te nemen, zodat ze even vergeten dat ze in een ziekenhuis zijn.”

 1. Stad laat parkeren op Grote Markt weer even toe om afhaalmaaltijden snel te kunnen ophalen
  Turnhout

  Stad laat parkeren op Grote Markt weer even toe om afhaalmaal­tij­den snel te kunnen ophalen

  De stad Turnhout gaat tijdelijk weer auto’s toelaten op de Grote Markt als je daar in een van de horecazaken een afhaalmaatijd moet ophalen. Het is wel enkel toegelaten tussen 18 en 20.30 uur en je mag er maximaal 15 minuten parkeren. Auto’s mogen de Grote Markt oprijden aan de kant van de Baron du Fourstraat/Patersstraat. Wegrijden kan via het Zegeplein of langs de kant van de Gasthuisstraat. Normaal krijgen automobilisten die over de Grote Markt rijden tussen Patersstraat en Zegeplein een boete van 58 euro als ze geen vergunning hebben. Die maatregelen wordt dus tijdelijk opgeheven tussen 18 en 20.30 uur. Na twee weken zal de maatregel geëvalueerd worden.
 2. Stichting De Kleine Strijders maakt verblijf van naasten van kinderpatiëntjes aangenamer: “Zodat elk kind, kind kan zijn”

  Stichting De Kleine Strijders maakt verblijf van naasten van kinderpa­tiën­tjes aangenamer: “Zodat elk kind, kind kan zijn”

  “Zodat elk kind, kind kan zijn.” Dat is het doel van de Stichting De Kleine Strijders die Toon Verheijen en zijn vrouw Joyce De Sager uit Hoogstraten onlangs oprichtten. Met de stichting willen ze niet enkel het verblijf van kinderpatiënten in het ziekenhuis aangenamer maken, maar ook dat van de broertjes, zusjes en ouders. Toon en Joyce weten dan ook als geen ander wat het is om lange periodes in ziekenhuizen te verblijven, want hun dochter Maartje (2) heeft al sinds haar geboorte tal van zware operaties achter de rug omdat de linkerhelft van haar hart niet volgroeid is.