AZ Turnhout Campus St Elisabeth
Volledig scherm
AZ Turnhout Campus St Elisabeth © Ton Wiggenraad

Géén operaties op woensdag in AZ Turnhout campus Sint-Elisabeth door stroomonderbreking

TurnhoutHet AZ Turnhout campus Sint-Elisabeth heeft dinsdagavond beslist om alle geplande operaties voor woensdag 16 juni uit te stellen. De noodstroomgenerator bleek na een korte stroomonderbreking dinsdag niet naar behoren te werken. De spoeddienst blijft bereikbaar, maar als een snelle ingreep zich opdringt zullen patiënten onder medische begeleiding naar een ander ziekenhuis vervoerd worden.

 1. Zevendonk is laatste halte van Stadstoeren: “We eindigen met een grote finale”
  Turnhout

  Zevendonk is laatste halte van Stadstoe­ren: “We eindigen met een grote finale”

  De Stadstoeren, het nieuwe tweejaarlijkse festival van stad Turnhout, strijkt dit weekend neer in Zevendonk voor het allerlaatste wijkbezoek. Met Showbizz Bart en Soe Nsuki aan de knoppen van Radio Blokbuster, een nostalgische Vitalski, spannende acrobatie en een prachtige theaterwandeling belooft het alvast een mooi en gevarieerd weekend te worden. “Als ik ergens trots op ben, dan toch zeker op de rijkdom en variatie van ons lokale cultuuraanbod”, zegt schepen van Cultuur Astrid Wittebolle (Groen).
 1. Domein Walterus breidt verder uit: na wijn en gin, nu ook rum en (binnenkort) calvados
  PREMIUM
  Lille/Vorselaar

  Domein Walterus breidt verder uit: na wijn en gin, nu ook rum en (binnenkort) calvados

  Nadat wijnproducent Walterus uit Poederlee (Lille) eerder al enkele gins op de markt bracht, breiden Annick Milis en Reinout Moonen hun gamma nog verder uit. Dit keer met twee verschillende soorten rum. En daarmee stopt het niet: domein Walterus werkt ook aan een eigen calvados. “We zien de vraag naar onze lokale en ambachtelijke sterke dranken stijgen”, verklaart Annick Milis.