Carolien Bogaert en Dimitri Put met hun zoon Logan. Ze baten kindermolen Popeye uit
Volledig scherm
PREMIUM
Carolien Bogaert en Dimitri Put met hun zoon Logan. Ze baten kindermolen Popeye uit © Jef Van Nooten

Geen feestelijke intrede, wel hoge verwachtingen voor Turnhout Kermis

TurnhoutIn het centrum van Turnhout zijn dinsdag de foorkramers toegekomen. Geen feestelijke intrede dit jaar met toeters en bellen. Wel een aankomst op eigen tempo, verspreid over de dag. “Jammer, want zo’n verwelkoming is uniek in België”, klinkt het. Toch waren er ook dit jaar mensen die speciaal een dag verlof hebben genomen om het opstellen van de attracties te bewonderen. Vrijdag gaat de kermis van start. De foorkramers verwachten een topeditie.

 1. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.