Het gerechtsgebouw in Turnhout.
Volledig scherm
Het gerechtsgebouw in Turnhout. © Toon Verheijen

Géén celstraf voor aanval met vleesmes: man moet wel in behandeling voor alcoholproblematiek

TurnhoutDe rechtbank in Turnhout heeft de 72-jarige F.P. Turnhout tot een autonome probatiestraf van twee jaar. Het Openbaar Ministerie vorderde twee weken geleden nog om een celstraf van twee jaar.

 1. ‘Charel van’t Toreke’ (63) tapt al 38 jaar tot in de vroege uurtjes pinten in z’n kroeg: “Het verschil tussen de jeugd en de oudere generatie? Het traditionele rondje!”
  PREMIUM
  Bouwel

  ‘Charel van’t Toreke’ (63) tapt al 38 jaar tot in de vroege uurtjes pinten in z’n kroeg: “Het verschil tussen de jeugd en de oudere generatie? Het traditione­le rondje!”

  Een monument in Bouwel? Dan hebben we het ongetwijfeld over café ‘t Toreke, ergens diep verscholen in de schaduw van de kerk. Maar net zoals deze volkskroeg is ook de man achter de tapkraan in de Grobbendonkse deelgemeente een monument te noemen. Charel Cloos (63) zwaait al 38 jaar de plak in deze Bouwelse parel, niet verwonderlijk dat het hele dorp - en zelfs de wijde omgeving rond de deelgemeente van Grobbendonk - de goedgeluimde man beter kent als ‘De Charel van ‘t Toreke’. “En ik kom hier nog altijd even graag naartoe als de eerste dag dat ik hier achter de toog stond”, weet hij. “Een dagske verlof pakken en iemand anders de kroeg laten overnemen? Daar doe ik niet aan mee. Voilà, voilà!”
 2. Turnhout wil zich terug op de kaart zetten als winkelstad: “Grote ketens laten ons nu nog te vaak links liggen”
  Turnhout

  Turnhout wil zich terug op de kaart zetten als winkelstad: “Grote ketens laten ons nu nog te vaak links liggen”

  Stad Turnhout en vzw Ondernemend Stadshart Turnhout (OST) hebben maandag tal van retailers en makelaars gespecialiseerd in retail uitgenodigd voor een groot kennismakingsevenement in de Turnovatoren. Het doel? Stad Turnhout voorstellen als heroplevende en aantrekkelijke winkelstad om zo de beleving in het centrum te vergroten en de leegstand verder terug te dringen. “Vroeger stonden onze Gasthuisstraat en Leopoldstraat op het Monopolybord. Dat willen we nu terug zien”, zegt Sébastien Hendrickx, voorzitter van OST.
 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.