Jef Van Nooten
Volledig scherm
© Jef Van Nooten

Fietsster aangereden door auto

 1. Minderjarigen geraken in 1 op 2 gevallen aan alcohol in winkels: “Systeem heeft gaten, maar wel nood aan sensibilisering”
  PREMIUM

  Minderjari­gen geraken in 1 op 2 gevallen aan alcohol in winkels: “Systeem heeft gaten, maar wel nood aan sensibili­se­ring”

  De voorbije twee jaar zijn preventiewerkers samen met enkele 15- en 16-jarigen op pad gestuurd om te onderzoeken of winkels zich wel aan het verbod houden om aan -16-jarigen alcohol te verkopen. Opvallend: in één op de twee gevallen werd het niét geweigerd. “De cijfers zijn nog enigszins geruststellend, maar ze zijn ook een signaal om meer te gaan sensibiliseren”, zegt burgemeester Bart Craane (CDE-Vlim.be).
  Beerse
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 3. 1,2 miljoen euro voor onderzoek naar ‘technologische’ revalidatie: “Vandaag geen terugbetaling van voortgezet herstel, dat moet anders”
  PREMIUM

  1,2 miljoen euro voor onderzoek naar ‘technolo­gi­sche’ revalida­tie: “Vandaag geen terugbeta­ling van voortgezet herstel, dat moet anders”

  Het AZ Herentals gaat in samenwerking met KU Leuven en op initiatief van ‘To Walk Again’ onderzoek doen naar de effecten van hoogtechnologische revalidatie bij patiënten met een verlamming. Het RIZIV maakt er zelfs een budget van 1,2 miljoen euro voor vrij. “Patiënten ondanks hun verlamming nog laten bewegen, is zo belangrijk. Ook mentaal”, zegt sportchirurg Toon Claes.
  Turnhout