Gustaaf Genar was als eerste bij de brand van zijn buurvrouw op de camping Baalse Hei in Turnhout.
Volledig scherm
PREMIUM
Gustaaf Genar was als eerste bij de brand van zijn buurvrouw op de camping Baalse Hei in Turnhout. © Toon Verheijen

“Een knal, vlammen en dan hoorden we haar roepen”: buurman Gustaaf helpt zwaargewonde vrouw (42) uit ontplofte caravan

Turnhout/Mol“Zelfs het bovenste raam van het sanitair blok, naast de caravan van Chantal, is gebarsten. Zo hevig was het.” Gustaaf Genar trilt nog na als hij vertelt over de zware ontploffing zondagochtend in de caravan van zijn buurvrouw op camping Baalse Hei in Turnhout. De 42-jarige vrouw uit Mol raakte zwaargewond. De oorzaak is wellicht een ontplofte gasfles. 

 1. Zevendonk is laatste halte van Stadstoeren: “We eindigen met een grote finale”
  Turnhout

  Zevendonk is laatste halte van Stadstoe­ren: “We eindigen met een grote finale”

  De Stadstoeren, het nieuwe tweejaarlijkse festival van stad Turnhout, strijkt dit weekend neer in Zevendonk voor het allerlaatste wijkbezoek. Met Showbizz Bart en Soe Nsuki aan de knoppen van Radio Blokbuster, een nostalgische Vitalski, spannende acrobatie en een prachtige theaterwandeling belooft het alvast een mooi en gevarieerd weekend te worden. “Als ik ergens trots op ben, dan toch zeker op de rijkdom en variatie van ons lokale cultuuraanbod”, zegt schepen van Cultuur Astrid Wittebolle (Groen).
 2. Minister van Armoedebestrijding geïnspireerd door proactieve aanpak OCMW Turnhout: "Sterke samenwerking van alle actoren in het veld”
  PREMIUM
  Turnhout

  Minister van Armoedebe­strij­ding geïnspi­reerd door proactieve aanpak OCMW Turnhout: "Sterke samenwer­king van alle actoren in het veld”

  De stad Turnhout ontving tijdens de coronacrisis al 1,2 miljoen euro van de federale overheid om inwoners in armoede proactief op te bellen nog vóór dat ze zelf bij het OCMW moeten aankloppen. Minister van Armoedebestrijding Karine Lalieux (PS) bracht woensdagmiddag een bezoek aan de stad om bij te leren over de bijzondere Turnhoutse werkwijze en inspiratie op te doen voor het federale armoedeplan. “Er hangt nog altijd veel schaamte rond het OCMW. Met deze methode omzeilen we dat.”