Hulpactie in Trooz.
Volledig scherm
Hulpactie in Trooz. © Alain Broeckx

Duizend Kempische handen herstellen overstroomd dorp Prayon in Wallonië: “Hulp is nu meer dan ooit nodig”

Turnhout/Oud-Turnhout/Beerse/VosselaarHet Waalse Prayon, een deelgemeente van Trooz in de provincie Luik, mag op 16 oktober een heuse hulpbrigade uit de Turnhoutse stadsregio verwachten. Turnhout, Oud-Turnhout, Beerse en Vosselaar gaan er namelijk samen met Kempische bedrijven en vrijwilligers aan de slag om hulp te bieden nadat het dorp vernield werd door de overstromingen van midden juli. 

 1. Sneller plaatsverbod, meer politie in stadshart en géén vroeger sluitingsuur: stad en horeca maken afspraken om overlast tijdens weekends terug te dringen
  PREMIUM
  Turnhout

  Sneller plaatsver­bod, meer politie in stadshart en géén vroeger sluitings­uur: stad en horeca maken afspraken om overlast tijdens weekends terug te dringen

  Er ging de voorbije weken geen weekend voorbij of de politie moest (vooral) in Turnhout ingrijpen voor vechtpartijen in het centrum. Een tiental amokmakers kreeg al een plaatsverbod. Na een intensief overleg met de horeca en de jeugdsector is afgesproken om géén vroeger sluitingsuur op te leggen, maar wel meer politie in te zetten, de cafébazen die op de kritieke uren zelf in hun zaak aanwezig zijn en de stadsdiensten gaan proberen in gesprek te gaan met de jongeren.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.