Het gerechtsgebouw in Turnhout
Volledig scherm
Het gerechtsgebouw in Turnhout © Jef Van Nooten

Drugsdealer betrapt aan Hofpoort

Turnhout/VosselaarEen 42-jarige man uit Vosselaar riskeert 22 maanden gevangenisstraf voor drugshandel. Hij werd aan de Hofpoort in Turnhout betrapt met drugs.

 1. Sint-Jozefcollege excuseert zich nadat school thema ‘etnisch profileren bij politie’ opneemt in briefschrijfactie lagere school
  Turnhout

  Sint-Jozefcolle­ge excuseert zich nadat school thema ‘etnisch profileren bij politie’ opneemt in brief­schrijf­ac­tie lagere school

  Het Sint-Jozefcollege van Turnhout heeft de briefschrijfactie van Amnesty International stopgezet na heel wat verontwaardigde reacties. In de nieuwsbrief van de school was het item over ‘schrijven tegen etnisch profileren van de politie’ opgenomen. De school excuseert zich: “Het was absoluut niet de bedoeling de politie in een slecht daglicht te stellen, want zij moeten dikwijls in moeilijke omstandigheden hun werk doen.”
 2. Voorlopig geen extra maatregelen, hoewel Nederlanders nog massaal de grens oversteken om te funshoppen
  Turnhout/Hoogstraten

  Voorlopig geen extra maatrege­len, hoewel Nederlan­ders nog massaal de grens oversteken om te funshoppen

  Het gemeentebestuur van Hoogstraten lijkt niet meteen extra maatregelen te nemen om de plotse toestroom van Nederlanders aan te pakken. Bij Action bleek op een bepaald moment maar liefst 80 procent van de klanten Nederlander te zijn. “Toch willen we de grenzen niet fysiek afsluiten, want het verleden heeft geleerd dat dit ook voor veel leed zorgde”, zegt burgemeester Marc Van Aperen (Hoogstraten Leeft). Burgemeester Paul Van Miert (N-VA) van Turnhout reageert furieus. “Dit is pure schande.”
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken