Acrobaten Jesse & Rocio
Volledig scherm
Acrobaten Jesse & Rocio © Patrick Lemineur

Drie dagen circusfestival aan de Warande

TurnhoutDe Warande in Turnhout vormt van vrijdag 10 tot zondag 12 september het decor voor (inter)nationaal circus. Op zeven verschillende locaties rond het cultuurhuis worden voorstellingen opgevoerd. Het festival Plein de Cirque brengt circus in combinatie met andere kunstdisciplines als theater, dans, muziek of beeldende kunst.

 1. Elf Kempische gemeenten kiezen samen voor één woonmaatschappij
  Turnhout/Oud-Turnhout/Baarle-Hertog/Beerse/Vosselaar/Lille/Kasterlee/Retie/Dessel/Mol/Balen

  Elf Kempische gemeenten kiezen samen voor één woonmaat­schap­pij

  De Vlaamse overheid wil de sociale huisvestingsmaatschappijen verenigen, zodat er in elke gemeente maar één sociale verhuurder actief is en de dienstverlening verbetert. De Kempische gemeenten Turnhout, Oud-Turnhout, Baarle-Hertog, Beerse, Vosselaar, Lille, Kasterlee, Retie, Dessel, Mol en Balen hebben daarom besloten om vanaf 1 januari 2023 samen een eengemaakte woonmaatschappij te vormen.
 2. Arbeidster (55) zelf verantwoordelijk voor dodelijk ongeval: bedrijf moet wel boete betalen
  PREMIUM
  Turnhout

  Arbeidster (55) zelf verantwoor­de­lijk voor dodelijk ongeval: bedrijf moet wel boete betalen

  De zaakvoerder van het bedrijf Van Rooijen Logistiek uit Turnhout is vrijgesproken voor onopzettelijke doding nadat er in juli vorig jaar een arbeidster (55) om het leven kwam. De vrouw stierf toen ze 5 meter van een vorklift naar beneden viel. “Het slachtoffer kon gebruikmaken van een veiligheidskooi, maar ze heeft dit nagelaten”, oordeelt de rechter. Toch moet het bedrijf een boete betalen.
 1. Patrick Van Gompel signeert zijn boek bij vriend Ad Hendrickx van stripwinkel Tistjen Dop: “Kan me geen betere plaats inbeelden om te signeren”
  Turnhout

  Patrick Van Gompel signeert zijn boek bij vriend Ad Hendrickx van stripwin­kel Tistjen Dop: “Kan me geen betere plaats inbeelden om te signeren”

  Vtm-journalist Patrick Van Gompel (64) stelde eerder deze week zijn boek ‘Van onze verslaggever ter plaatse’ voor, maar wie een gesigneerd exemplaar wou moest zaterdag afzakken naar stripwinkel Tistjen Dop in Turnhout. Met een lach op het gezicht signeerde hij elk boek. Voor wie het niet wist: volgende zaterdag herhaalt hij zijn signeersessie nog eens.