Cindy Eykens met het SolidariTeam uit Verviers.
Volledig scherm
Cindy Eykens met het SolidariTeam uit Verviers. © Liese Demeulenaere

“Die eenheid, daar zou de politiek beter een voorbeeld aan nemen”: na Vlaamse golf van solidariteit springen nu bewoners uit Verviers slachtoffer gasontploffing te hulp

TurnhoutSolidariteit ten top in de Kroonstraat van Turnhout. Op zaterdag zakte namelijk een ploeg vrijwilligers van de SolidariTeams uit Verviers af naar de Binkenstad om Guido Hendrickx, een van de slachtoffers van de gasontploffing, een hart onder de riem te steken. Ze gaven zijn nieuwe woonst een kleurrijk likje verf om te laten zien dat Vlaanderen ook op Wallonië kan rekenen in tijden van nood. “Na de overstromingen deze zomer zagen we een golf van solidariteit uit Vlaanderen. Nu kunnen we iets terug doen”, zegt Viviane Cornet uit Verviers. 

 1. Marianne Verhaert (Open Vld) wil beter treinverkeer over de grenzen heen: “Grensoverschrijdend spoorvervoer is achtergesteld kindje”
  PREMIUM

  Marianne Verhaert (Open Vld) wil beter treinver­keer over de grenzen heen: “Grensover­schrij­dend spoorver­voer is achterge­steld kindje”

  De Kamer keurde een voorstel goed van Kamerlid Marianne Verhaert (Open Vld) om de grensoverschrijdende spoorverbindingen aantrekkelijker te maken. De mobiliteitsexperte vraagt een duidelijke visie op dat regionaal grensoverschrijdend vervoer en een beter overleg met de buurlanden om de trip over de grens makkelijker te maken. “Regionale grensoverschrijdende spoorverbindingen worden vaak uitgebaat met het oudst mogelijke materieel, aan zeer lage frequenties, met slechte aansluitingen en aan een te hoge prijs.”
  Turnhout
 1. Man (29) riskeert 6 jaar cel voor reeks verkrachtingen van nichtje en petekind (15): “Moet ik nu kiezen tussen mijn dochter en mijn broer?”
  PREMIUM

  Man (29) riskeert 6 jaar cel voor reeks verkrach­tin­gen van nichtje en petekind (15): “Moet ik nu kiezen tussen mijn dochter en mijn broer?”

  Een 29-jarige man uit Mol dreigt 6 jaar achter de tralies te belanden voor een reeks verkrachtingen. Het slachtoffer? Zijn eigen nichtje van 15 jaar. De politie vond zijn sperma op haar bed, en bewijzen dat hij een zwangerschapstest en morning-afterpil voor haar kocht. Hoewel hij zichzelf na een pintje te veel zelf de das om deed, blijft de man staalhard ontkennen. Het ging er emotioneel aan toe in de rechtbank: “Ik wilde gewoon ‘sorry’ horen”, zei de moeder van het slachtoffer in tranen.
  Turnhout