Jeroen Ooms bij de Frakstok in café Barzoen.
Volledig scherm
Jeroen Ooms bij de Frakstok in café Barzoen. © Jef Van Nooten

De Frakstok verzamelt warme kledij: “Wie het nodig heeft, kan zomaar jas of sjaal meenemen”

Wie warme kledij op overschot heeft, kan die de komende weken kwijt aan één van de zes ‘Frakstokken’ die her en der in de stad Turnhout zijn geplaatst. Mensen die het financieel moeilijk hebben, kunnen er zomaar een ‘frak’, muts of sjaal meenemen. “Tegelijk zijn de frakstokken een wegwijzer naar armoedeorganisaties”, klinkt het bij de initiatiefnemers.

0 reacties

 1. Zo VeloVeilig is Turnhout: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  Turnhout

  Zo VeloVeilig is Turnhout: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Turnhout hebben 118 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.
 2. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.