De gevangenis in Turnhout.
Volledig scherm
De gevangenis in Turnhout. © Jef Van Nooten

Corona vastgesteld in Turnhoutse gevangenis: “Eerste besmetting binnen gevangenismuren”

In de gevangenis in Turnhout is een coronabesmetting vastgesteld bij één van de gedetineerden. Het gaat om de eerste coronabesmetting binnen de gevangenismuren in ons land. Eerder werd corona vastgesteld bij een gedetineerde uit Wallonië, maar die verbleef op dat moment al een tijdje in het ziekenhuis. Het is nu bang afwachten hoeveel cipiers en medegedetineerden ook besmet zijn geraakt.

 1. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 2. Politie controleert kamers van voormalig hotel in Stationstraat: “Omstandigheden voor sommige bewoners waren mogelijk levensgevaarlijk”
  PREMIUM
  Turnhout

  Politie contro­leert kamers van voormalig hotel in Station­straat: “Omstandig­he­den voor sommige bewoners waren mogelijk levensge­vaar­lijk”

  De politie heeft zondag de kamers van het voormalig hotel ‘Tegenover’ in de Stationstraat grondig gecontroleerd. Het hotel wordt momenteel permanent bewoond, hoewel de kamers niet aan de minimale kwaliteitsnormen voldoen. “Een hotelkamer en een hotel zijn niet uitgerust voor een dergelijk langdurig verblijf.” In zeven kamers werd er meteen ingegrepen om de gevaren op vlak van brandveiligheid te verwijderen.
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre