De Schakel gaat ook in 2021 niet door.
Volledig scherm
De Schakel gaat ook in 2021 niet door. © schakel.be

Corona ook dit jaar spelbreker voor De Schakel

KempenHet Kempense fietsevenement De Schakel zal ook dit jaar niet doorgaan. Er zijn te veel onzekerheden door corona om het fietsevenement op de laatste zondag van augustus te organiseren.

 1. ‘Charel van’t Toreke’ (63) tapt al 38 jaar tot in de vroege uurtjes pinten in z’n kroeg: “Het verschil tussen de jeugd en de oudere generatie? Het traditionele rondje!”
  PREMIUM
  Bouwel

  ‘Charel van’t Toreke’ (63) tapt al 38 jaar tot in de vroege uurtjes pinten in z’n kroeg: “Het verschil tussen de jeugd en de oudere generatie? Het traditione­le rondje!”

  Een monument in Bouwel? Dan hebben we het ongetwijfeld over café ‘t Toreke, ergens diep verscholen in de schaduw van de kerk. Maar net zoals deze volkskroeg is ook de man achter de tapkraan in de Grobbendonkse deelgemeente een monument te noemen. Charel Cloos (63) zwaait al 38 jaar de plak in deze Bouwelse parel, niet verwonderlijk dat het hele dorp - en zelfs de wijde omgeving rond de deelgemeente van Grobbendonk - de goedgeluimde man beter kent als ‘De Charel van ‘t Toreke’. “En ik kom hier nog altijd even graag naartoe als de eerste dag dat ik hier achter de toog stond”, weet hij. “Een dagske verlof pakken en iemand anders de kroeg laten overnemen? Daar doe ik niet aan mee. Voilà, voilà!”
 2. Voor maar liefst 230.000 euro mensen opgelicht via zogezegde sms van zoon: Man (26) riskeert 3 jaar cel
  PREMIUM
  Kortrijk / Turnhout

  Voor maar liefst 230.000 euro mensen opgelicht via zogezegde sms van zoon: Man (26) riskeert 3 jaar cel

  In enkele maanden tijd werden over heel Vlaanderen maar liefst 67 mensen opgelicht via phishing. Ze kregen allemaal zogezegd een sms’je van hun zoon waarin ze vroegen om dringend geld te storten. Zo werd voor maar liefst 230.000 euro winst gemaakt. Eén Nederlander die destijds in Turnhout woonde riskeert nu drie jaar cel. “Hij maakte deel uit van een bende en speelde slechts een kleine rol”, pleitte zijn advocaat.