Paul Van Miert.
Volledig scherm
Paul Van Miert. © Ton Wiggenraad

Burgemeester Turnhout: “Je kan niet aan burger vragen oogje in het zeil te houden en dan geen informatie geven”

Burgemeester Paul Van Miert (N-VA) heeft volgende week een overleg met de gevangenisdirectie in Turnhout om de ontsnapping te bespreken. De burgervader vraagt zich ook openlijk af waarom parket en politie niet sneller beslissen om de identiteit van de ontsnapten bekend te maken.  “Burgers moeten een oogje in het zeil houden. Maar welk zeil ? Want uiteindelijk krijgen ze geen informatie daarover.”

9 reacties

 • Paul De Clercq

  2 jaar geleden
  Kunnen ze geen cellen huren in Siberië die zijn beter beveiligd en Poetin zal onze beste vriend zijn
 • Christof Dhondt

  2 jaar geleden
  De bovenkant van de gevangenis is niet afgesloten
 • jos hurkmans

  2 jaar geleden
  Als je het programma"ooit vrij" gevolgd hebt is goed te begrijpen dat ze kunnen ontsnappen Ze kunnen de directeurs en directrices beter vervangen door nonnen,die zouden het beter doen dan deze onbekwamen
 • Jan Baroen

  2 jaar geleden
  Inderdaad, zo is het. Massaal foto’s verspreiden, de boom in met de privacy van ontsnapte veroordeelden, de veiligheid van de gemeenschap primeert op alles.
 • Patrick De Vlaming

  2 jaar geleden
  Ik zou als burgemeester raad gaan vragen bij Unia!!! Die zijn er steeds als de kippen bij om “recht” te laten geschieden en dit valt volgens mij om het recht om vrij te mogen rondlopen!!!
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.