Burgemeester Turnhout: “Heel omzichtig puin ruimen, want er kunnen zich slachtoffers onder bevinden”

Paul Van Miert (N-VA), de burgemeester van Turnhout, gaf zonet een laatste stand van zaken na de zware gasexplosie in een flatgebouw. “We moeten heel omzichtig puin ruimen, want er kunnen zich nog slachtoffers onder het puin bevinden.” Voorlopig zijn er nog acht personen vermist, één persoon is naar het ziekenhuis afgevoerd. De situatie van die laatste is wel stabiel.

0 reacties

 1. Man (29) riskeert 6 jaar cel voor reeks verkrachtingen van nichtje en petekind (15): “Moet ik nu kiezen tussen mijn dochter en mijn broer?”
  PREMIUM

  Man (29) riskeert 6 jaar cel voor reeks verkrach­tin­gen van nichtje en petekind (15): “Moet ik nu kiezen tussen mijn dochter en mijn broer?”

  Een 29-jarige man uit Mol dreigt 6 jaar achter de tralies te belanden voor een reeks verkrachtingen. Het slachtoffer? Zijn eigen nichtje van 15 jaar. De politie vond zijn sperma op haar bed, en bewijzen dat hij een zwangerschapstest en morning-afterpil voor haar kocht. Hoewel hij zichzelf na een pintje te veel zelf de das om deed, blijft de man staalhard ontkennen. Het ging er emotioneel aan toe in de rechtbank: “Ik wilde gewoon ‘sorry’ horen”, zei de moeder van het slachtoffer in tranen.
  Turnhout
 2. Dit weten we al over de zware gasontploffing in Turnhout, beelden tonen enorme ravage
  Turnhout

  Dit weten we al over de zware gasontplof­fing in Turnhout, beelden tonen enorme ravage

  De hulpdiensten zijn vanochtend massaal opgetrommeld voor een zware gasontploffing in het centrum van Turnhout. Die zou omstreeks 8.15 uur hebben plaatsgevonden. Verschillende appartementen zijn volledig vernield. Omstreeks 20.30 uur hebben de hulpdiensten een lichaam geborgen. De hulpdiensten gaan ervan uit dat het slachtoffer één van de vier vermiste personen is die in het gebouw woonde. De vrouw die al de hele dag onder het puin lag, is even voor 23 uur levend gered en naar het ziekenhuis overgebracht.
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  6

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.