Vijftien boeren en tractoren verzamelden voor het protest
Volledig scherm
PREMIUM
Vijftien boeren en tractoren verzamelden voor het protest © Jef Van Nooten

Boeren protesteren tegen plannen voor nationaal park rond Turnhout: “Schrik om onze grond kwijt te raken”

Turnhout/Ravels/Arendonk/Oud-TurnhoutLandbouwers in Turnhout, Ravels, Arendonk en Oud-Turnhout vrezen voor hun toekomst. Enkele organisaties streven er naar om een nationaal park te creëren in deze vier gemeenten. De boeren vrezen dat er daardoor landbouwgrond zal verdwijnen. “Ik heb net een grote investering gedaan, maar weet niet of ik die ooit zal kunnen terugverdienen”, zegt boerin Katrien Vandeperre.

 1. Politie controleert kamers van voormalig hotel in Stationstraat: “Omstandigheden voor sommige bewoners waren mogelijk levensgevaarlijk”
  PREMIUM
  Turnhout

  Politie contro­leert kamers van voormalig hotel in Station­straat: “Omstandig­he­den voor sommige bewoners waren mogelijk levensge­vaar­lijk”

  De politie heeft zondag de kamers van het voormalig hotel ‘Tegenover’ in de Stationstraat grondig gecontroleerd. Het hotel wordt momenteel permanent bewoond, hoewel de kamers niet aan de minimale kwaliteitsnormen voldoen. “Een hotelkamer en een hotel zijn niet uitgerust voor een dergelijk langdurig verblijf.” In zeven kamers werd er meteen ingegrepen om de gevaren op vlak van brandveiligheid te verwijderen.
 2. The Big Bounce trekt naar Vlaamse scholen: “We hopen alternatief te zijn voor afgelaste sportdagen of bos- en zeeklassen”
  Brasschaat/Vlaanderen

  The Big Bounce trekt naar Vlaamse scholen: “We hopen alterna­tief te zijn voor afgelaste sportdagen of bos- en zeeklassen”

  De organisatoren van The Big Bounce, een muziekfestival in combinatie met (enorme) springkastelen, trekken dit voorjaar met hun concept naar Vlaamse scholen. Na twee succesvolle edities op het domein De Ster in Sint-Niklaas willen de broers Jan en Guy Pluym niet nog eens jaar zonder The Big Bounce. “Scholen mogen buiten de muren niets organiseren dus wij hopen hiermee een perfect alternatief aan te bieden”, klinkt het bij de broers.
 1. Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader
  Play
  Op Interventie

  Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader

 2. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"