Signify, de nieuwe naam van Philips in Turnhout
Volledig scherm
Signify, de nieuwe naam van Philips in Turnhout © RV

Bijltjesdag bij Signify in Turnhout: opnieuw worden 121 werknemers ontslagen

Bij lampenfabrikant Signify in Turnhout, het vroegere Philips, moeten opnieuw 121 werknemers vertrekken: 87 arbeiders en 34 bedienden worden in 2020 de laan uit gestuurd. De aankondiging van de directie is opnieuw een slag in het gezicht voor het personeel. “Het is niet omdat je bedrijf een traditie heeft in ontslagrondes dat het niet meer hard aankomt”, zegt Serge Seret (BBTK).

8 reacties

 • Frans Sels

  2 jaar geleden
  Weeral een triest verhaal natuurlijk en volgens mij treft de regering wederom grote schuld , hoge loonkosten in Belgie ,belasting en nog eens belasting en bedrijven gaan produceren in lage loonlanden !!!
 • Renaat Moerman

  2 jaar geleden
  Daar staan we dan met onze "diensten" economie : oneindig veel mensen achter een computer tussen 9 en 5 welke om een of andere "bijdrage" ijverig overschrijvingsformulieren in het rond sturen. Via mail gaat het zelfs nog sneller dan vroeger.
 • Sonny Tuckson

  2 jaar geleden
  Weer zo'n goedkope "geef de buitenlanders maar de schuld" reactie van dhr. Van Daele. De sluiting ligt niet aan Amerikanen of Nederlanders. Nee, de ingezette robotisering kost steeds meer banen. Want we willen alles ook steeds goedkoper.
 • Willy De Gieter

  2 jaar geleden
  Na al die ontslagen die daar de laatste jaren gevallen zijn kan je je sowieso afvragen of daar überhaupt nog iemand werkt...
 • lieven tanghe

  2 jaar geleden
  Sluiten is de boodschap !