De gasontploffing in Turnhout.
Volledig scherm
De gasontploffing in Turnhout. © BELGA

“Beste inwoners, steek alsjeblieft niet te veel vuurwerk af uit respect voor de slachtoffers én onze hulpdiensten die hier nodig zijn”

TurnhoutBurgemeester Paul Van Miert (N-VA) van Turnhout deed vrijdag een emotionele oproep om ‘s avonds niet te veel of zelfs liever géén vuurwerk af te steken uit respect voor de slachtoffers én de hulpdiensten. Hij uitte ook dankbaarheid voor de vele hulpaanbiedingen, maar vroeg om nog even geduld te hebben.

 1. Lentebraderij zoekt Vosselaarse ondernemers en verenigingen

  Lentebrade­rij zoekt Vosselaar­se onderne­mers en verenigin­gen

  Op zondag 4 juni organiseert handelaarsvereniging Ondernemend Vosselaar opnieuw haar jaarlijkse lentebraderij. De markt is elke keer opnieuw een gezellig samenzijn voor het ganse dorp... mits er voldoende ondernemers en verenigingen zijn die er een kraampje willen uitbaten en zo voor sfeer zorgen. Daarom lanceert de ondernemersraad een warme oproep aan alle Vosselaarse handelaars en verenigingen om present te tekenen om opnieuw te zorgen voor een spetterende editie. Wie interesse heeft, kan zich inschrijven via het e-loket.
  Vosselaar
 1. Man (29) riskeert 6 jaar cel voor reeks verkrachtingen van nichtje en petekind (15): “Moet ik nu kiezen tussen mijn dochter en mijn broer?”
  PREMIUM

  Man (29) riskeert 6 jaar cel voor reeks verkrach­tin­gen van nichtje en petekind (15): “Moet ik nu kiezen tussen mijn dochter en mijn broer?”

  Een 29-jarige man uit Mol dreigt 6 jaar achter de tralies te belanden voor een reeks verkrachtingen. Het slachtoffer? Zijn eigen nichtje van 15 jaar. De politie vond zijn sperma op haar bed, en bewijzen dat hij een zwangerschapstest en morning-afterpil voor haar kocht. Hoewel hij zichzelf na een pintje te veel zelf de das om deed, blijft de man staalhard ontkennen. Het ging er emotioneel aan toe in de rechtbank: “Ik wilde gewoon ‘sorry’ horen”, zei de moeder van het slachtoffer in tranen.
  Turnhout
 2. MIJN STAD. Wim Vervoort over zijn Turnhout: “Aan de vijver van het Stadspark kan ik helemaal tot rust komen”
  PREMIUM

  MIJN STAD. Wim Vervoort over zijn Turnhout: “Aan de vijver van het Stadspark kan ik helemaal tot rust komen”

  Cultuurliefhebber in hart en nieren en van je passie je beroep kunnen maken. Die woorden passen wel bij Wim Vervoort uit Turnhout. Al 5 jaar is hij directeur van het Cultuurcentrum Baarle na onder andere een carrière als leraar (Delta-school in Oud-Turnhout). Hij groeide op in Tielen, leerde zijn partner kennen in Vlimmeren en woont nu in Turnhout waar hij onder meer zijn hart verloor aan De Warande. “In het café daar hebben mijn beste vrienden me al gevraagd om peter te worden van hun zoon.”
  Turnhout