Illustratiefoto
Volledig scherm
Illustratiefoto © rv

Benefietconcert voor Oekraïense burgers in nood in Sint-Franciscuskerk

Liefhebbers van koormuziek kunnen op zondag 26 maart terecht in de Sint-Franciscus van Assisikerk in Turnhout. Vocaal ensemble Capriccio, kamerkoor Pizzicanto, koperkwintet Potters Brass en Gaudioso slaan die dag de handen in elkaar voor een benefietconcert ten voordele van burgers in nood in Oekraïne.

 1. Maar liefst 6 jaar na aankoop door gemeente: Restauratiewerken in Het Hof kunnen dit najaar eindelijk starten: “Nu nog een uitbater vinden”
  PREMIUM

  Maar liefst 6 jaar na aankoop door gemeente: Restaura­tie­wer­ken in Het Hof kunnen dit najaar eindelijk starten: “Nu nog een uitbater vinden”

  “Een historische beslissing”, aldus burgemeester Gilles Bultinck (VOLK). Op de gemeenteraad van donderdag is de gunning voor de restauratie van de voormalige pastoriewoning Het Hof en de bijhorende hoeve en droogloods unaniem goedgekeurd. Daarmee komt er opnieuw schot in het dossier - dat grote vertraging opliep nadat de samenwerking met aannemer Groep Versmissen in 2022 werd stopgezet - én een open oproep naar een nieuwe uitbater voor het historische gebouw. “Alle ideeën voor een toegankelijke horecazaak met respect voor het erfgoed zijn welkom.”
  Vosselaar
 2. Krapte op arbeidsmarkt met 14.380 vacatures ook voelbaar bij lokale besturen: “Zet troeven zoals gezonde werk-privé balans in de verf”
  PREMIUM

  Krapte op arbeids­markt met 14.380 vacatures ook voelbaar bij lokale besturen: “Zet troeven zoals gezonde werk-pri­vé balans in de verf”

  Er staan op een totaal van 150.755 voltijdse medewerkers 14.380 vacatures open bij Vlaamse lokale besturen. Dat aantal zal nog toenemen, want binnen de tien jaar gaan 35.000 medewerkers – bijna één op de vier – met pensioen. De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) komt nu met een actieplan. Hoe kan je mensen overtuigen van een job in een stad of gemeente?
  Turnhout