Paul Van Miert, burgemeester van Turnhout
Volledig scherm
PREMIUM
Paul Van Miert, burgemeester van Turnhout © Jef Van Nooten

BELOOFD IS BELOOFD. Komt er meer blauw op straat in Turnhout? Waar blijft de beloofde sporthal? En wat met de buitenschoolse kinderopvang in de stad?

TurnhoutDe bestuursperiode van uw stadsbestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren 10 beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Turnhout, een stad waar inwoners zich onveilig voelen en de armoedecijfers bij de hoogste zijn in Vlaanderen.

 1. Bouwbedrijf Renovatiewerken VDB geeft personeel de kans vroeger op bouwverlof te trekken: “Even de riem er wat sneller af kan geen kwaad”
  PREMIUM
  Turnhout

  Bouwbe­drijf Renovatie­wer­ken VDB geeft personeel de kans vroeger op bouwverlof te trekken: “Even de riem er wat sneller af kan geen kwaad”

  Nick Van den Broeck van Renovatiewerken VDB geeft zijn personeel de kans om al op 2 juli de riem eraf te gooien, een week vroeger dan het normale bouwverlof. Vreemd misschien in wat toch wel een drukke periode is geweest. “We willen onze jongens eens zonder te veel druk op vakantie laten vertrekken. Het is hectisch genoeg geweest”, zeggen Nick Van Den Broeck en zijn trouwste werknemer Thomas Lauwers van het bedrijf dat op enkele jaren tijd van twee naar tien werknemers is gegroeid.
 2. RESTOPTIP. HautRu in Hoogstraten: culinair genieten naar ieders portemonnee
  PREMIUM
  Hoogstraten

  RESTOPTIP. HautRu in Hoogstra­ten: culinair genieten naar ieders portemon­nee

  Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week HautRu in Hoogstraten. De zaak vierde begin dit jaar het tienjarig bestaan en is ondertussen een gevestigde waarde. Maar sinds kort wijzigde chefkok zijn concept een beetje, want zo kan je zelf bijvoorbeeld je lunch samenstellen. En dat nog altijd in dezelfde aangename setting en met de vriendelijke bediening. Lees hier meer restotips in ons dossier.