Campus Sint-Jozef van AZ Turnhout. Op die site staat al de bouw van een nieuw ziekenhuis gepland maar die gaat niet door als de ziekenhuizen fuseren.
Volledig scherm
Campus Sint-Jozef van AZ Turnhout. Op die site staat al de bouw van een nieuw ziekenhuis gepland maar die gaat niet door als de ziekenhuizen fuseren. © Wiggenraad

“AZ Turnhout wil fusie met alle Kempense ziekenhuizen”

Als het van AZ Turnhout afhangt, fuseren alle Kempense ziekenhuizen. De Raad van Bestuur heeft die intentie uitgesproken en gaat nu spreken met de ziekenhuizen van Mol, Herentals en Geel. Als de fusie er komt, wordt de geplande nieuwbouw op campus Sint-Jozef geschrapt. “Dan komt er een groot ziekenhuis centraal in de Kempen.” Maar zover is het nog lang niet.

3 reacties

 • Conny Van Geirt

  2 jaar geleden
  En wat met de mensen die zomaar niet overal geraken. Ouderlingen die geen auto meer hebben, alleenstaande invalide mensen enz. Constant betalen om er te geraken. Ikzelf heb momenteel gemiddeld 2 á 3 afspraken per week en ben blij dat ik deze al kan betalen. Met de minder mobiele kost mij een ritje naar de Jozef tussen de 3,5 en de 7 euro, hoeveel zou het dan zijn naar Kasterlee. Fusee no thx
 • Jozef Jacobs

  2 jaar geleden
  En wat met de mobiliteit? Geen autosnelweg in de buurt, enkel 2de rangsbanen en noem maar op! Geen strak plan. iedere stad zijn eigen ziekenhuis zoals het nu is, vind ik het beste (bereikbaar voor veel meer mensen dan 1 centraal ziekenhuis!).
 • de zaag de zaag

  2 jaar geleden
  Kasterlee? Waar dan. Stuk van de Hoge mauw of achter de brandweer naast de ring en weer een groot stuk groen weg.
 1. Eendjes springen uit nest de wijde wereld in
  Play

  Eendjes springen uit nest de wijde wereld in

 2. Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek
  Play

  Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek