Het stadhuis van Turnhout
Volledig scherm
Het stadhuis van Turnhout © Jef Van Nooten

Avondklok tijdelijk afgeschaft maar burgemeester Paul Van Miert wil nog stap verder: “Sluitingsuur om 1 uur voor de horeca was beter”

Gouverneur Cathy Berx heeft beslist om de avondklok (tijdelijk) niet meer te handhaven in héél de provincie Antwerpen om. Wie zin heeft in een wandelingetje of een babbeltje op straat om wat verkoeling te zoeken na 23 uur, kan dat dus weer even op straat. Een beslissing die door niemand echt wordt afgebroken, maar gemeenten vrezen ook voor nog meer onduidelijkheid. “Wat gaan de mensen doen nadat ze om 23 uur van het terras gezet worden?”

 1. 't Kafee sluit voorgoed de deuren: “Eindmeet ligt er plots 2 maanden vroeger dan voorzien”
  Turnhout

  't Kafee sluit voorgoed de deuren: “Eindmeet ligt er plots 2 maanden vroeger dan voorzien”

  De laatste pinten uit de tap. De laatste Schuppenboer van ’t schap of uit de frigo. Ludwig Nietvelt en zijn Marleen sluiten na zondag definitief hun kroeg. Twee maanden vroeger dan verwacht. Het pand is verkocht en zal omgevormd worden tot een woning. “We hadden onze zinnen nog wel gezet op die laatste maanden, maar in Brussel hebben ze er anders over beslist. Plots ligt die eindmeet er nu al en niet pas op 20 december”, zegt patron Ludwig.
 2. Sharing is caring: van deze sharing takeaways kan je hele bubbel samen genieten
  PREMIUM
  Kempen

  Sharing is caring: van deze sharing takeaways kan je hele bubbel samen genieten

  Nu de horeca weer de deuren moet sluiten, komen heel wat uitbaters opnieuw met originele takeaways op de proppen. Om de Kempische horeca te steunen, gingen we op zoek naar vijf unieke initiatieven die lekkere sharing menu’s aanbieden. Zo kan je met je bubbel gezellig samen genieten en tegelijkertijd de lokale horeca een hart onder de riem steken. Hun initiatief en dat van vele andere Vlaamse horeca-uitbaters vind je nu ook terug op www.hln.be/helpdehoreca.