Het stadhuis van Turnhout
Volledig scherm
Het stadhuis van Turnhout © Jef Van Nooten

Avondklok tijdelijk afgeschaft maar burgemeester Paul Van Miert wil nog stap verder: “Sluitingsuur om 1 uur voor de horeca was beter”

Gouverneur Cathy Berx heeft beslist om de avondklok (tijdelijk) niet meer te handhaven in héél de provincie Antwerpen om. Wie zin heeft in een wandelingetje of een babbeltje op straat om wat verkoeling te zoeken na 23 uur, kan dat dus weer even op straat. Een beslissing die door niemand echt wordt afgebroken, maar gemeenten vrezen ook voor nog meer onduidelijkheid. “Wat gaan de mensen doen nadat ze om 23 uur van het terras gezet worden?”

 1. Politie controleert kamers van voormalig hotel in Stationstraat: “Omstandigheden voor sommige bewoners waren mogelijk levensgevaarlijk”
  PREMIUM
  Turnhout

  Politie contro­leert kamers van voormalig hotel in Station­straat: “Omstandig­he­den voor sommige bewoners waren mogelijk levensge­vaar­lijk”

  De politie heeft zondag de kamers van het voormalig hotel ‘Tegenover’ in de Stationstraat grondig gecontroleerd. Het hotel wordt momenteel permanent bewoond, hoewel de kamers niet aan de minimale kwaliteitsnormen voldoen. “Een hotelkamer en een hotel zijn niet uitgerust voor een dergelijk langdurig verblijf.” In zeven kamers werd er meteen ingegrepen om de gevaren op vlak van brandveiligheid te verwijderen.
 1. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"