Er wordt vanuit De Merodelei naar de Sint Antoniusstraat gereden, over de verdwijnpalen. Op de gele punten zitten de palen in de grond.
Volledig scherm
Er wordt vanuit De Merodelei naar de Sint Antoniusstraat gereden, over de verdwijnpalen. Op de gele punten zitten de palen in de grond. © Ton Wiggenraad

Auto's rijden vrolijk over Zeshoek (en dat mag niet)

TURNHOUTDe politie gaat de komende weken extra controles uitvoeren op de Zeshoek. De verdwijnpalen ter hoogte van de Renier Sniederstraat zijn al geruime tijd buiten werking en meer en meer automobilisten maken daar gebruik van om de Zeshoek opnieuw over te steken. De stad gaat drie verdwenen metalen paaltjes, die naast de verdwijnpalen stonden, herplaatsen. De verdwijnpalen zelf worden niet hersteld.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Turnhoutse Rap op Stap viert tweejarig bestaan: "Vakanties zouden geen luxe mogen zijn”

  Turnhoutse Rap op Stap viert tweejarig bestaan: "Vakanties zouden geen luxe mogen zijn”

  Maar liefst een op zes Vlaamse kinderen groeit op een gezin dat het zich financieel niet kan veroorloven om op vakantie te gaan. En dat is in onze regio niet anders. Twee jaar geleden opende armoedevereniging T’ ANtWOORD daarom het eerste Rap op Stapkantoor in Turnhout, een vrijetijds- en reisbemiddelingskantoor voor iedereen met een beperkt budget. Maar helpt dat initiatief ook echt om mensen die het minder breed hebben op vakantie te laten gaan? “Veel mensen moeten het opnieuw leren om zichzelf dat te gunnen”, zegt vrijwilliger Cas.
  Turnhout