Het stakingspiket bij Sanico.
Volledig scherm
Het stakingspiket bij Sanico. © Jef Van Nooten

Arbeiders Sanico verwerpen voorakkoord: staking gaat ook morgen voort

De arbeiders van het farmaceutische bedrijf Sanico aan de Veedijk in Turnhout zijn maandagochtend niet aan het werk gegaan. Aanleiding voor de staking was de intentie van de directie om naar een 40-urenweek te gaan. “We zouden tijdelijk zelfs 45 uur per week moeten werken, totdat de productieachterstand is weggewerkt.” De staking duurt ook morgen voort.

 1. Atletiekclub ARAC krijgt steun van paralympiër Benny Govaerts voor kunststofpiste
  PREMIUM
  Arendonk

  Atletiek­club ARAC krijgt steun van paralym­piër Benny Govaerts voor kunststof­pis­te

  Atletiekclub ARAC in Arendonk heeft de laatste graspiste van België, maar daar wil de club verandering in brengen. Om de leden een ruimer aanbod te kunnen bieden en tegemoet te komen aan de specifieke noden van invalide sporters, heeft de club een groot project op touw gezet om een kunststofpiste te realiseren. Meervoudig paralympisch kampioen Benny Govaerts staat alvast achter de investering en wil G-werking binnen de atletiek mee onder de aandacht brengen.
 2. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. Prachtig staaltje creativiteit maar BMX’ers moeten zelfgebouwd parcours afbreken: “Anders dwangsom tot 100 euro per dag”
  PREMIUM
  Ravels

  Prachtig staaltje creativi­teit maar BMX’ers moeten zelfge­bouwd parcours afbreken: “Anders dwangsom tot 100 euro per dag”

  Maandenlang hebben ze er met zes BMX’ers aan gewerkt. Nu hebben ze nog tot het einde van het jaar om hun prachtig freestyle parcours af te breken. Anders moeten ze een dwangsom tot 100 euro per dag betalen aan het Agentschap Natuur en Bos. “Ongelooflijk. We hebben dit stukje grond zelf gekocht en het bos in ere hersteld. Hier steken meer dan 1.300 werkuren in. Dit is een ramp voor de BMX-wereld in België”, zegt David Hermans.
 1. Australische kat wint duel met kleine python
  Play

  Australi­sche kat wint duel met kleine python

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas