De Grote Markt in Turnhout
Volledig scherm
PREMIUM
De Grote Markt in Turnhout © Jef Van Nooten

Amokmakers krijgen plaatsverbod tijdens Turnhout Kermis: al vijf jongeren op ‘zwarte lijst’

TurnhoutOp de Grote markt in Turnhout zijn groepjes - meestal meerderjarige - jongeren de laatste tijd en zeker sinds de start van de zomervakantie herhaaldelijk met elkaar op de vuist gegaan. Vermoedelijk gaat het zelfs om afgesproken gevechten. Zeker na het spuwen naar een agent is voor burgervader Paul Van Miert (N-VA) de maat vol. “Wie zich als kind gedraagt, straffen we als een kind: in de hoek met Turnhout Kermis.

  1. Doortje (28) pimpt muziekinstrumenten in gloednieuw atelier Harlequin: “Mijn ultieme droom? Een gitaar stofferen voor Lenny Kravitz”
    PREMIUM
    Arendonk

    Doortje (28) pimpt muziekin­stru­men­ten in gloednieuw atelier Harlequin: “Mijn ultieme droom? Een gitaar stofferen voor Lenny Kravitz”

    Doortje van Herwaarde (28) zwaaide afgelopen weekend voor het eerst de deuren open van haar gloednieuwe muziekatelier Harlequin op de Vrijheid. Het is de enige muziekwinkel in Arendonk en biedt bovendien wel een heel bijzondere service aan. Doortje stoffeert namelijk instrumenten en allerlei toebehoren en maakt er ware kunstwerken van. “Het is een zeer kleine niche, maar voor de muzikanten die zot genoeg zijn om het te doen, is dit onbetaalbaar.”